eldiario.es

Menú

L'Ajuntament de València calcula en 5 milions anuals els impostos que podria cobrar a l'Església

Negocis amb rendiment econòmic com la Universidad Católica o l'aparcament d'una parròquia no paguen impostos municipals

- PUBLICIDAD -
Joan Ribó ha recibido al cardenal arzobispo de Valencia, Antonio Cañizares, en el ayuntamiento

L'alcalde Joan Ribó amb el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares

Pagar impostos no solament per immobles que no estiguen dedicats al culte religiós, sinó també per edificis o instal·lacions que impliquen un rendiment econòmic, com els edificis de la Universidad Católica Sant Vicent Màrtir, o l'aparcament de la parròquia de San José María Escribá de Balaguer.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de València vol cobrar a l'Església no solament l'IBI (Impost sobre Béns Immobles), sinó també l'IAE (Impost d'Activitats Econòmiques) o el de Plusvàlues, al quals el regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ja ha posat xifra, 5 milions d'euros l'any en ingressos, tot deixant lluny els 3 milions inicialment calculats només per l'IBI, en declaracions a la Cadena Ser.

El govern de Joan Ribó encapçala d'aquesta manera la iniciativa que des de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) vol canviar la llei de mecenatge aprovada pel govern de José María Aznar que permet a les confessions religioses no pagar impostos municipals.

Ramón Vilar afirma que l'aplicació d'aquests impostos és una reivindicació justa, d'equitat fiscal, i fins i tot perquè institucions, com les universitats, competisquen en igualtat de condicions, no solament amb les universitats públiques, sinó també amb altres privades.

L'edil socialista també entona un cert ' mea culpa' en reconèixer que el govern Zapatero no va modificar aquesta llei, però donada la situació de minoria de l'actual executiu del PP de Mariano Rajoy té esperança que es puga canviar, tot afegint que des de Ciudadanos, Albert Rivera ja dóna suport a aquesta modificació.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha