Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

L'Ajuntament de València s'oblida de la paritat entre els assessors dels grups municipals

Un moment d'un ple de l'Ajuntament de València

Carlos Navarro Castelló

València —

0

“Impulsarem 'Traballem Iguals', la primera agència de desenvolupament local amb perspectiva de gènere d'Espanya, per a acabar per fi amb la bretxa laboral i tota classe de discriminació en l'ocupació entre homes i dones”.

Així resa el punt tres de l'apartat 'Una ciutat feminista' inclòs en l'acord de Govern del Rialto que van signar recentment l'alcalde de València, Joan Ribó, de Compromís, i la vicealdaldessa, Sandra Gómez, del PSPV.

El nou pacte per a dirigir durant els pròxims quatre anys la corporació municipal inclou un document amb 64 mesures a desenvolupar, entre les quals destaquen diferents iniciatives en matèria d'igualtat.

No obstant això, per segon mandat consecutiu, aquestes polítiques no s'han aplicat per a aconseguir la paritat en el nomenament d'assessors.

De fet, segons la web municipal, dels 47 llocs de personal eventual que s'han nomenat entre els diferents grups municipals i alcaldia (46 més l'assessor d'alcaldia David Estal, el nom de la qual encara no figura en la xarxa), només 16 són dones, és a dir, un 34%, lluny de la paritat (50% homes i dones).

La balança, no obstant això, podria equilibrar-se lleugerament ja que falten quatre llocs per assignar: un per a Compromís, un altre per al PP, un altre per al PSPV i un altre per a Vox, l'únic al qual tenen dret i que encara no han nomenat.

Per grups municipals crida l'atenció que, malgrat el que estableix l'esmentat acord de Govern, tant el PSPV com Compromís són els que tenen la taxa més baixa de dones entre els seus assessors.

En el cas dels socialistes, tan sols dos d'11, és a dir, un 18%, mentre que en el cas dels valencianistes, compten amb tres dones entre els seus 12 assessors, un 25% del total.

Tots dos estan fins i tot per darrere del PP, que compta amb un 30% de dones entre el seu personal eventual (10 assessors).

L'altra cara de la moneda la representa Ciutadans, que és l'únic grup municipal que compta amb majoria de dones entre el seu personal de confiança. En concret, cinc de vuit (un 62,5%).

Per part seua, l'alcalde Joan Ribó si que ha nomenat un equip de col·laboradors paritari al 50%, amb tres assessors i tres assessores.

Etiquetas
stats