Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

‘Nit sense sostre’ contra els bancs

Diverses persones dormen al ras per denunciar els desnonaments i la gent sense casa

Moisés Pérez

València —

Sacs de dormir, pancartes i crits de reivindicació contra els bancs. Davant del drama hipotecari que pateix València, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de la ciutat continua en peu de guerra. I després d’haver fet cinc anys, ha acampat a la plaça de l’Ajuntament la nit de dijous a divendres per mostrar la seua solidaritat amb les persones que no tenen casa, siga per exclusió social o per haver estat víctimes d’un desnonament.

Acompanyats per plataformes d’altres llocs –Xàtiva, Burjassot, Paterna o Dénia, entre altres i per diversos col·lectius –iaioflautes, Associació de Veïns de Natzaret, CAO, UT, Intersindical, entre altres, la intenció de la PAH de València és fer visible el drama quotidià que pateixen les persones que no tenen sostre. I reclamar a les entitats financeres que paren els desallotjaments i que, al mateix temps, assumisquen les seues cinc reivindicacions: dació en pagament retroactiva, lloguer assequible, habitatge social, subministraments bàsics garantits i fi dels desnonaments.

Una concentració que anirà acompanyada de diverses xarrades. Temes com la nova llei per la funció social de l’habitatge que impulsa el Consell de Ximo Puig, la pobresa energètica o les cinc peticions de la PAH a escala estatal seran debatuts per les persones que dormen aquesta nit a la plaça. No tot seran reivindicacions, però: la coral de l’Eliana dirigida per Nelo Juste hi actuarà per amenitzar la concentració.

Divendres al matí la protesta continuarà amb una ruta pels bancs principals que hi ha al centre de València. L’objectiu? Denunciar que “continuen desnonant gent” i demanar que accepten les mesures de la PAH per a frenar la sagnia hipotecària. La manifestació acabarà amb la lectura d’un manifest breu a la plaça de l’Ajuntament.

stats