Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP de València va adjudicar 68 milions entre els anys 2005 i 2014 a dues empreses investigades en el cas del cunyat de Barberá

L'advocat José María Corbín, cunyat de Rita Barberá

Carlos Navarro Castelló

València —

0

Els empresaris Vicente Prieto (de Secopsa) i Carlos Turró (de Cleop) van declarar la setmana passada per la seua pretesa relació en el cas Azud pel qual s’investiga el presumpte pagament de mossegades a canvi d’adjudicacions.

Una trama en què les autoritats sospiten que hauria actuat com a intermediari l’advocat José María Corbín, el cunyat de la difunta exalcaldessa de València Rita Barberá, que va ser enviat a presó provisional acusat de delictes com suborn, blanqueig de capitals i tràfic d’influències.

Totes dues mercantils van facturar milions d’euros entre els anys 2005 i 2015, període en què se centra la investigació. Encara que no vol dir que tots ells pagaren alguna comissió, es tracta de xifres molt significatives.

Segons documentació recaptada per eldiario.es, tant Secopsa com Cleop van rebre almenys 68 milions d’euros en diferents contractes. En concret, l’Ajuntament va adjudicar 14,6 milions d’euros a Cleop entre els anys 2005 i 2010 i 53,4 milions a Secopsa entre el 2005 i el 2014.

En el cas de Secopsa, destaquen els contractes de conservació i manteniment de col·legis públics, mercats, cementeris i edificis municipals per valor de 22,4 milions d’euros (any 2012) i un altre de neteja de dependències municipals per valor d’11,1 milions.

Precisament, agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil es van personar dijous a l’Ajuntament de València i van reclamar diferents contractes relacionats amb el reforç policial del Carme (adjudicat en primera instància a Cleop) i amb el manteniment del clavegueram que gestiona Acciona per valor de 8,6 milions, una altra de les empreses que, malgrat no tindre encara cap responsable investigat, figura en el punt mira dels agents.

De fet, la setmana passada van registrar també la seu de la Central Operativa de Sanejament, dependent de la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua de l’Ajuntament de València i van demanar factures relacionades amb Acciona durant l’etapa del PP.

En la denominada operació Azud també han declarat com a investigades la dona de Corbín i germana de l’exalcaldessa, Asunción Barberá, i les seues tres filles, igual que l’advocat i col·laborador de Corbín, Diego Elum.

Etiquetas
stats