Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

El PP de València fa el ple: ja estan imputats els 10 regidors de la llista de Rita Barberá

El portaveu del grup municipal del PP en l'Ajuntament de València, Eusebio Monzó

Carlos Navarro Castelló

València —

0

La totalitat dels regidors del grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de València estan investigats (abans imputats) en alguna causa judicial.

Els 10 regidors de la llista que va elaborar en el seu moment Rita Barberá s’enfronten a causes judicials després de conéixer-se dilluns que el portaveu actual del grup popular, Eusebio Monzó, l’únic que no estava immers en cap causa, figura entre els investigats pels patrocinis de l’aeroport de Castelló a Álex Debón durant els anys 2009 i 2010.

Els altres nou edils estan imputats des de l’inici de la legislatura pel presumpte blanqueig de capitals en el marc del cas Taula, motiu pel qual van ser suspesos cautelarment de militància.

A més de Monzó, figuren entre els imputats el diputat del PP en el Congrés i exconseller d’Economia de Francisco Camps, Gerardo Camps, els exconsellers Vicente Rambla i José Manuel Vela i l’ex-secretari autonòmic Victoriano Sánchez-Barcáiztegui. En aquesta causa estan també investigats el pilot Álex Debón i l’expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra.

Tanquen la llista d’imputats Vicent Aparici, Francisco Martínez Capdevila, Javier Eleno, Cristina Serrano i Ricardo Bayona.

La causa està oberta per un presumpte delicte de suborn i investiga els diners rebuts per la mercantil del pilot en concepte de patrocini per part de l’empresa Aerocas, societat creada el 2003 per a construir i gestionar l’aeroport de Castelló, en els exercicis 2009 i 2010 i que van arribar a 360.000 euros. Aquesta mercantil estava participada per la Diputació i la Generalitat.

Sobre aquest tema, Monzó ha admés que està tranquil: “La consciència la tinc molt tranquil·la”, ha subratllat.

El portaveu municipal del PP ha indicat que ell va formar part del consell d’administració d’Aerocas quan va ser director general en la Conselleria d’Hisenda i, per tant, entén que la investigació oberta contra ell deu ser per aqueixa circumstància.

Monzó ha recordat que en el seu moment ja va ser investigat quan va estar de secretari autonòmic d’Hisenda per un contracte amb l’arquitecte Santiago Calatrava per al Centre de Convencions a Castelló, causa que va ser arxivada.

En aquest sentit, ha assenyalat que col·laborarà amb la justícia, “com no pot ser d’una altra manera”, ja que ha remarcat que des del PP creuen en l’“en la independència judicial, perquè sense això no hi ha democràcia”. “Com a càrrec públic, una de les qüestions molt importants és col·laborar i predisposició absoluta per a col·laborar amb la justícia en el que considere oportú”, ha resolt.

El procés judicial en què s’ha vist involucrat Monzó podria complicar la seua inclusió en les pròximes llistes municipals de l’Ajuntament de València que liderarà la nomenada fa poc candidata María José Catalá.

Fonts pròximes a Catalá han comentat que encara és prompte per a fer una valoració i que en qualsevol cas s’analitzaran els detalls de la causa abans de prendre una decisió.

Etiquetas
stats