Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP de València, també investigat per presumpte delicte electoral

L’exsecretària del grup municipal popular, Mª Carmen García-Fuster

EFE

València —

El titular del Jutjat d’Instrucció número 18 de València investiga la comissió d’un possible delicte electoral per part del PP de la ciutat de València, de manera paral·lela a la investigació pel presumpte blanqueig de 50.000 euros pel qual ja consten com a investigats nou dels deu regidors d’aquest grup polític.

Segons han confirmat fonts de la investigació a EFE, aquestes noves perquisicions se centren a determinar l’origen dels 50.000 euros, després que l’exsecretària del grup municipal popular María del Carmen García-Fuster reconeguera l’existència d’abundants donacions.

En aquest sentit el jutge instructor, a petició del fiscal anticorrupció, ha requerit l’ajut del Tribunal de Comptes i de l’òrgan interventor del consistori perquè informen si el compte bancari obert a nom del grup popular “era un compte objecte de control o supervisió comptable per l’Ajuntament de València”.

En l’escorcoll del domicili de García-Fuster, segons es recull en el sumari de la causa, es van trobar extractes manuscrits de tres comptes bancaris en què hi ha constància d’ingressos que ara són objecte d’anàlisi.

El dia 8, en la seua declaració davant del jutge, García-Fuster va reconéixer que coneixia l’existència d’aquests ingressos i va indicar que procedien d’aportacions fetes per particulars o comerciants a una persona que no va identificar, que els aplegava abans de lliurar-los al partit.

Alfonso Grau, citat com a testimoni

El jutge va citar ahir l’exvicealcalde de València, Alfonso Grau, processat en el cas Nóos, perquè declare com a testimoni en la peça separada del blanqueig de capitals en el grup municipal popular.

L’instructor també tornarà a interrogar com a investigats el regidor Cristóbal Grau i tres treballadors del PP a l’Ajuntament de València.

El presumpte delicte de blanqueig, i ara el de possible finançament il·legal, s’investiga en una peça separada del conegut com a cas Imelsa, centrada en el falsejament de contractes públics des de diverses administracions controlades pel PP, inclosos l’Ajuntament i la Diputació de València.

En aquesta peça separada, amb 47 persones investigades (regidors, exregidors, assessors i exassessors), a més del PP com a persona jurídica, s’investiguen les donacions al partit per a blanquejar diners de presumpta procedència il·lícita.

Etiquetas
stats