Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Les obres del pavelló del València Basket podrien traslladar temporalment a barracons alumnes d’un col·legi

L'alcalde de València, Joan Ribó, amb Juan Roig, en la presentació del projecte

Carlos Navarro Castelló

València —

0

El Ple de l’Ajuntament de València va aprovar dijous per unanimitat la iniciativa per a la construcció i explotació d’un pavelló esportiu multiusos en una parcel·la de propietat municipal situada als carrers d’Ángel Villena, del Bomber Ramon Duart i el d’Antonio Ferrandis, mitjançant una concessió a 50 anys.

Una infraestructura que eixirà a concurs públic, però que compta amb Juan Roig, propietari del València Basket, com a ferm candidat per a executar-la, fins al punt que ha constituït l’empresa Licampa 1617 per a portar-ho avant.

La firma ja ha presentat al consistori un projecte que compta amb una inversió de 192 milions d’euros per a construir un pavelló amb capacitat per a 15.000 espectadors i amb un aparcament subterrani de 1.500 places.

No obstant això, l’execució no serà tan senzilla com a priori podria semblar. Segons ha esbrinat eldiario.es, el projecte preveu una afecció important al col·legi públic d’Infantil i Primària Les Arts, situat en la parcel·la contigua, que té 300 alumnes de 2 anys a 12.

I és que una part de l’aparcament subterrani estarà davall del centre educatiu, motiu pel qual les obres obligaran a traslladar durant uns quants mesos una part dels alumnes, o fins i tot el total. Per a fer-ho, una de les opcions que s’estudien és habilitar uns barracons que estarien perfectament condicionats.

A canvi, els promotors del projecte acordaran amb el col·legi la construcció d’un col·legi pràcticament nou, tal com van informar dijous.

Sobre aquest tema, la presidenta de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA), María José Martínez, ha confirmat que el 17 de juliol passat van mantindre una reunió en què els van comunicar que les obres del pàrquing podrien afectar temporalment el centre: “Ens van dir que estudiàrem possibles contraprestacions i que li les traslladàrem en una pròxima reunió que hi haurà al setembre”.

Martínez ha confirmat que se’ls va traslladar la possibilitat dels barracons com una opció i ha avançat que l’AMPA sol·licitarà com a condició la rehabilitació integral del centre.

La representant de les mares i pares del col·legi s’ha mostrat optimista sobre la possibilitat d’arribar a un acord, ja que “les relacions amb el València Basket són molt bones, sempre han ajudat en tot el que se’ls ha demanat”. En aquest sentit, ha recordat que les obres de l’Alqueria del Basket també van afectar el centre i després “tot va quedar esmenat”.

De la seua banda, fonts de l’equip directiu del centre s’han expressat en els mateixos termes: “El pàrquing subterrani agafa una part de la parcel·la i ens van dir que si calia es podien habilitar aules prefabricades i que el que hagueren de tocar del centre ho farien nou”.

En qualsevol cas, han recordat que el col·legi depén de la Conselleria d’Educació i que en tot cas serà l’Administració qui tindrà l’última paraula.

Sobre aquest tema, des del departament que dirigeix Vicent Marzà s’han limitat a dir que, una vegada hi haja un projecte consolidat, s’analitzarà: “Hi ha la possibilitat que hi haja una afecció i, si es produeix de manera consensuada i col·laborativa, s’estudiaran les millors condicions”.

De la seua banda, fonts de Licampa han preferit no pronunciar-se sobre els barracons, ja que han assegurat que encara no està tancada l’alternativa que es donarà als alumnes mentre duren les obres, cosa de què han assegurat que informaran quan estiga confirmada.

Etiquetas
stats