eldiario.es

Menú

València convertirà La Ceramo en un espai sociocultural de referència

L’Ajuntament ja ha iniciat els treballs previs a la rehabilitació de l’antiga fàbrica de ceràmica

L’edifici estarà totalment restaurat al final de la legislatura i tindrà un ús públic relacionat amb la seua activitat original

- PUBLICIDAD -
Las instalaciones de la antigua Ceramo en Valencia

Les instal·lacions de l’antiga Ceramo a València

L’antiga fàbrica de ceràmica La Ceramo recuperarà tota la seua esplendor a mitjan 2019.

Aquest és el termini que han donat el regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià , i el de Govern Interior, Sergi Campillo , per a la finalització del projecte de rehabilitació integral d’aquest edifici protegit fundat al final del segle XIX.

Sarrià ha explicat que l’immoble tindrà un ús sociocultural relacionat amb la seua activitat original, és a dir, amb la fabricació de ceràmica d’estil neomudèjar .

Los trabajos de restauración que se están desarrollando en las instalaciones de Ceramo

Els treballs de restauració que es duen a terme a les instal·lacions de Ceramo

Neomudèjar

Entre les idees que s’estudien destaca un taller per a elaborar ceràmica, una sala d’exposicions per a peces cedides temporalment pel Museu González Martí i també una sala per a contar la història de la fàbrica.

Segons ha explicat Campillo, després d’una inversió de 2,3 milions d’euros en l’expropiació de la fàbrica, en aquests moments s’hi duen a terme obres prèvies de consolidació, desenrunament i manteniment.

El interior de una de las naves de la antigua fábrica de Ceramo

L’interior d’una de les naus de l’antiga fàbrica de Ceramo

De la seua banda, Sarrià ha comentat que enguany mateix licitaran el projecte de rehabilitació les obres del qual, que no costaran menys de 2 milions d’euros, arrancaran al començament de l’any 2018.

D’aquesta fàbrica tan important han eixit taulellets i ceràmica amb destinació a l’Estació del Nord, l’ampliació de l’Ajuntament de València, el Mercat Central o els Jardins de Monfort.

La fàbrica de La Ceramo es va especialitzar en tot tipus de ceràmica basat sempre en procediments artesanals, però sempre va destacar per la seua manufactura de la ceràmica del reflex metàl·lic per la qual és més coneguda i recordada.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha