Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València convertirà La Ceramo en un espai sociocultural de referència

Les instal·lacions de l’antiga Ceramo a València

Carlos Navarro Castelló

València —

L’antiga fàbrica de ceràmica La Ceramo recuperarà tota la seua esplendor a mitjan 2019.

Aquest és el termini que han donat el regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, i el de Govern Interior, Sergi Campillo, per a la finalització del projecte de rehabilitació integral d’aquest edifici protegit fundat al final del segle XIX.

Sarrià ha explicat que l’immoble tindrà un ús sociocultural relacionat amb la seua activitat original, és a dir, amb la fabricació de ceràmica d’estil neomudèjar.

Neomudèjar

Entre les idees que s’estudien destaca un taller per a elaborar ceràmica, una sala d’exposicions per a peces cedides temporalment pel Museu González Martí i també una sala per a contar la història de la fàbrica.

Segons ha explicat Campillo, després d’una inversió de 2,3 milions d’euros en l’expropiació de la fàbrica, en aquests moments s’hi duen a terme obres prèvies de consolidació, desenrunament i manteniment.

De la seua banda, Sarrià ha comentat que enguany mateix licitaran el projecte de rehabilitació les obres del qual, que no costaran menys de 2 milions d’euros, arrancaran al començament de l’any 2018.

D’aquesta fàbrica tan important han eixit taulellets i ceràmica amb destinació a l’Estació del Nord, l’ampliació de l’Ajuntament de València, el Mercat Central o els Jardins de Monfort.

La fàbrica de La Ceramo es va especialitzar en tot tipus de ceràmica basat sempre en procediments artesanals, però sempre va destacar per la seua manufactura de la ceràmica del reflex metàl·lic per la qual és més coneguda i recordada.

Etiquetas
stats