Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València reactiva el pla per a delimitar les terrasses i ja n’ha pintat 800

Una terrassa del barri de Russafa

Carlos Navarro Castelló

València —

Segons ha explicat el regidor d’Espai Públic, Carlos Galiana, una vegada superada la fase de formació, l’entrada del nou personal contractat per l’Ajuntament per a reforçar el servei municipal d’aquesta delegació ha permés donar un impuls al pla per a delimitar amb pintura l’espai autoritzat per a cada una de les terrasses.

Segons Galiana, actualment n’han pintat “més de 800”, incloses 400 que va deixar l’equip de govern municipal del PP abans de perdre les eleccions passades: “Els tècnics han hagut de repintar-les, perquè quan van anar a verificar-les es van adonar que no s’havien fet bé els càlculs de les dimensions”.

La problemàtica de les terrasses és un dels cavalls de batalla del tripartit, per la quantitat de queixes veïnals que susciten a causa dels problemes de soroll i de mobilitat que generen amb l’ocupació indiscriminada de voreres i de places.

Precisament, l’excés d’aquestes instal·lacions ha estat un dels motius principals pels quals s’ha creat l’associació de veïns Russafa Descansa. L’entitat ha denunciat que en les cruïlles principals dels carrers Cuba, Puerto Rico, Sueca, Buenos Aires, Cadis, Rector Femenia, Literat Azorin, Reina Maria, els Centelles, els Sornells i els Vivons només hi ha set bancs públics d’accés lliure per 384 terrasses hostaleres, algunes amb més de 17 taules i les cadires corresponents.

Davant d’aquesta situació, la Policia Local de València ha intensificat la vigilància sobre aquests locals i en especial sobre la instal·lació de taules i cadires comprovant l’autorització, l’excés del nombre autoritzat de taules i de cadires i l’horari de tancament.

Com a resultat d’aquesta campanya, durant el cap de setmana passat els agents van posar 94 denúncies en les diferents zones d’oci (Russafa, Carme, Polo y Peyrolón, Juan Llorens, Hondures, Cedre, Ciutat de les Ciències i Mestre Rodrigo).

Del total de sancions, quatre van ser per haver excedit l’horari de tancament, cinc per infraccions de caràcter administratiu i la resta per infracció de l’Ordenança de Domini Públic sobre terrasses.

Etiquetas
stats