Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València posa la lupa sobre les terrasses en terrats i tanca dos en el centre

Una terrassa en altura en el centre de València

Carlos Navarro Castelló

València —

L'Ajuntament de València no solament pretén posar límit a la proliferació de terrasses hosteleres en els carrers i places de la ciutat.

El consistori també ha començat a controlar la seua instal·lació en àtics i terrats, una pràctica que s'ha estès bastant en els últims temps, especialment en hotels i hostals.

Tant és així que, segons han informat fonts municipals, en les últimes setmanes han clausurat dues situades en el centre històric. Una d'elles estava situada al costat del carrer de l'Om, molt prop de la plaça Doctor Collado, i l'altra en un establiment situat al costat de la plaça de la Reina.

Al respecte, les mateixes fonts han advertit que “les terrasses en altura no estan regulades en aquests casos, ni tan sols havien sol·licitat permís per a instal·lar-les”.

A més, han assegurat que s'estan investigant altres casos semblants: “Segons l'activitat que es desenvolupe en la terrassa i en la resta de l'edifici, o si hi ha queixes per sorolls, es pot sol·licitar que facen alguna adaptació per a poder regularitzar-les, però d'entrada, no es poden utilitzar els àtics com a extensió de les terrasses que es posen en el carrer”.

Sobre la possibilitat que la remodelació de l'ordenança de Domini Públic regule aquest tipus de terrasses en altura, des de l'Ajuntament han comentat que a priori no està previst, ja que els tècnics entenen que si s'estenguera aquesta modalitat, augmentarien els problemes de convivència amb els veïns que ja de per si mateix es generen amb les terrasses en la via pública.

En aquest sentit, el regidor de Via Pública, Carlos Galiana (Compromís), va anunciar recentment noves mesures legals per a frenar l'expansió de terrasses.

La primera, serà prohibir la instal·lació de noves terrasses o ampliar les ja existents en tots aquells carrers que siguen objecte de peatonalització o d'ampliació de voreres.

Així, els primers carrers afectats per aquestes mesures són totes les que s'estan reurbanitzant en El Cabanyal, així com el carrer Sant Vicent entre Sant Agustín i Periodista Azzati. També el futur, per exemple, la plaça de la Reina.

Aquesta mateixa mesura (no autoritzar noves llicències de terrassa ni ampliacions) s'aplicarà en totes les Zones Acústicament Saturades (ZAS), com són El Carme, zona de Woody, Xúquer, Juan Llorens i carrer Ribera.

A més, tampoc s'autoritzaran nous permisos per a instal·lar taules i cadires ni ampliacions en l'eix format per les calles Convent Santa Clara, Russafa, Ribera, Mossén Femades i Martínez Cubells.

L'edil va explicar que en aquests carrers es va a dur a terme un procés de reorganització de les terrasses, que inevitablement suposarà reduir algunes d'elles. La reordenació es durà a terme de forma consensuada amb la Federació d'Hostaleria.

Aquest mateix procés s'abordarà en altres zones massificades de la ciutat com per exemple en el barri de Russafa.

Actualment la ciutat compta amb 3.550 terrasses autoritzades i que d'elles, s'han delimitat amb pintura 1.365.

Quant als controls policials, en 2014 es van posar 208 sancions, en 2015 es van posar 226, l'any passat van ser 341 i fins a març d'enguany s'han posat 198.

Etiquetas
stats