eldiario.es

9

Un centenar d'agents i antidisturbis de fora de València reforcen la seguretat del 9 d'Octubre

La celebració del dia dels valencians comptarà amb més seguretat per la prevista aparició de la ultradreta i més manifestacions en la jornada

Policía Nacional y G.Civil actúan para evitar la votación del 1-O en colegios

La Policia Nacional envia antidisturbis de reforç per al 9 d'Octubre EFE

La reunió del dispositiu de seguretat del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, celebrat aquest diumenge ha ultimat els detalls de l'operatiu que es desplegarà aquest dilluns “per a garantir la seguretat i vetlar perquè tots els actes programats es desenvolupen amb normalitat” ha assenyalat el delegat de Govern, Juan Carlos Moragues.

Entre els anuncis més destacats està el reforç amb un centenar d'agents de la Policia Nacional arribats de fora de València, reforç en el qual participaran els antidisturbis de la UIP (unitats d'intervenció policial). Aquesta dotació se suma a l'anunciada per la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, d'un reforç del 34% d'agents en el dispositiu de la Policia Local de València, la qual cosa significa 327 policies locals en els carrers, 171 en el torn de matí i 156 en el de vesprada, mentre que l'any passat, el nombre d'agents que va integrar el dispositiu va ser de 244 agents, 146 al matí i 98 a la vesprada.

L'augment de les forces s'emmarca en una celebració del 9 d'Octubre contaminada per l'ambient generat pel procés independentista català, que ha generat la mobilización de la ultradreta, així com la celebració de més manifestacions en el mateix dia.

A la reunió de seguretat van participar el subdelegat de Govern a València, José Vicente Herrera, el Cap Superior de Policia, José Javier Cuasante, el comissari principal, Cap provincial de València, Miguel González de Fez, el Tinent Coronel de la Guàrdia Civil, José Celdrán, el Director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, el comissari cap de la unitat de la Policia Nacional adscrita, Álvaro Rodríguez, la Coordinadora de l'àrea de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i l'Intendent General Cap de la Policia Local, José Serrano.

“Hi ha una excel·lent coordinació entre tots els cossos policials i vull agrair per endavant l'intens treball que estan fent", ha manifestat Moragues. En l'operatiu participa la Policia Nacional, la Guàrdia Civil -que col·labora amb trànsit i control de material pirotècnic-, la Policia de la Generalitat i Policia Local.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha