Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Un centenar d’imatges il•lustren els 10 anys de lluita de les víctimes del metro

Algunes de les fotografies de l’exposició

Carlos Navarro Castelló

València —

“Que siga precisament la sala de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) la que aculla la història de l’Associació de Víctimes del Metro ens sembla un gest de justícia poètica.”

Així s’ha expressat aquest dijous la presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, Rosa Garrote, en l’acte d’inauguració de l’exposició que commemora els 10 anys de lluita de l’entitat.

Dota el nom ‘10 anys en imatges AVM3J’, la mostra està formada per un centenar d’instantànies fetes i cedides per diversos fotoperiodistes valencians.

Les imatges abasten de manera cronològica el viacrucis pel qual ha hagut de passar l’entitat a la recerca de respostes aquests 10 anys des del moment de la tragèdia que va costar 43 vides, 47 ferits i de la qual no es van derivar responsabilitats polítiques, fins a l’actualitat.

Especialment esglaiadores algunes fotos com la que reflecteix l’estat de xoc en què van quedar els bombers del cos municipal de València que van intervindre-hi després del descarrilament. També les de concentracions a la plaça de la Mare de Déu, les unes, multitudinàries, i d’altres amb el pas dels anys menys nombroses a causa de l’estratègia del silenci empresa pel Consell de Francisco Camps i per Canal 9.

Immediatament després destaquen també les que il·lustren l’efecte que va tenir el programa Salvados de Jordi Évole, que va aconseguir remoure consciències i que la causa tornara investigar-se, o les de la recepció a les víctimes per l’actual Consell que presideix Ximo Puig i de la resta dels partits (excepte el PP), juntament amb les de la reobertura de la causa judicial i de la comissió d’investigació de les Corts per la qual han passat, entre altres, el mateix expresident Francisco Camps.

L’exposició estarà oberta a la sala Lametro de l’estació de Colom fins al 30 de juliol d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores de dilluns a divendres i d’11.00 a 14.00 hores els dissabtes.

Actes amb motiu del 10é aniversari de la tragèdia

D’altra banda, diumenge que ve 3 de juliol tindran lloc diversos actes amb motiu del desé aniversari de l’accident. Des de les 13.00 hores els familiars recordaran les víctimes amb una actuació de muixeranga i depositant flors al jardí que queda dalt de la tràgica corba.

A més, s’instal·laran adorns de colors groc i negre (els que caracteritzen l’associació) sobre els quals la gent podrà deixar missatges.

A la vesprada, a Torrent, juntament amb l’Ajuntament de la localitat s’inaugurarà un parc en memòria dels difunts. Serà a les 20.00 hores, just darrere de l’estació de Torrent-Avinguda.

Etiquetas
stats