Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El consum d’aigua cau un 24,5% en 8 anys a València i a l’àrea metropolitana

El regidor valencià Vicent Sàrria al costat dels directius d’Aguas de Valencia

Carlos Navarro Castelló

València —

La ciutat de València i l’àrea metropolitana han aconseguit reduir el consum d’aigua anual, aproximadament, un 24,5% en els últims huit anys.

Segons han assegurat hui dimecres des de l’empresa mixta Emivasa, en què hi tenen part Aguas de Valencia i l’Ajuntament de València, el consum durant l’any passat va ser de 92 milions de metres cúbics d’aigua, enfront dels 122 milions del 2007.

Pel que fa al cas, les mateixes fonts han explicat que els motius principals d’aquest descens del consum han estat l’activitat econòmica més baixa derivada de la crisi, d’una banda, i les inversions i les millores fetes per la companyia en matèria d’innovació i gestió de l’aigua, de l’altra.

En aquest sentit, han comentat que el 90% dels 430.000 comptadors instal·lats a la ciutat de València són de telelectura, fet que permet optimitzar la informació de facturació amb el consum real, en comptes de fer-ho amb l’estimat, i gestionar la xarxa de manera més eficient, ja que facilita la detecció de fugues o de connexions il·legals.

D’altra banda, la sectorització de la ciutat en petites àrees de consum facilita també el control d’aigua lliurada i consumida, i agilitza la detecció de fugues en la xarxa de distribució.

Tot aquest conjunt de mesures han fet que Emivasa reduïra l’any passat un 10% les reclamacions rebudes dels usuaris, que van arribar a 4.000. La majoria, segons han explicat, es deuen a dubtes pel que fa al consum estimat en la factura.

D’altra banda, han explicat que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer té previst aprovar dijous la prealerta per sequera, pas previ a l’alerta roja, que implicaria mesures d’estalvi, tot i que han assegurat que València en té garantit el subministrament encara que es donara aquesta situació.

Etiquetas
stats