Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Un crit per la igualtat de les dones

La capçalera de la manifestació amb motiu del Dia de la Dona a València

Moisés Pérez

València —

Al ritme de dolçaina i tabalet i de batucades, milers de persones s’han concentrat aquest dimarts al Parterre per anar fins a la plaça de la Mare de Déu, a València, en favor dels drets de les dones, per la igualtat d’ambdós sexes i contra la violència masclista que encara està present en la societat. ‘Sense feminisme no hi ha revolució’ era el lema que recollia la pancarta d’inici portada per unes quantes de les integrants del moviment feminista de València.

Darrere seu hi havia cartells menuts amb dones il·lustres en la història com Clara Campoamor, Victòria Kent, Concepció Arenal o Maria Cambrils. A continuació, una lona morada –el color distintiu de la lluita per les dones– anava recorrent uns metres amunt i avall amenitzant la manifestació. La manifestació comptava amb la participació de diversos col·lectius socials, associacions cíviques, ONG, sindicats i partits polítics.

Així, formacions com ara Compromís o Esquerra Unida, o sindicats com ara CCOO, UGT o CGT, organitzacions com Amnistia Internacional o col·lectius com els Iaioflautes han estat presents en la marxa. Mònica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i líder mediàtica de la coalició valencianista, la regidora d’habitatge de l’Ajuntament de València, María Oliver (València en Comú) o el portaveu d’Intersindical, Vicent Maurí, eren alguns dels personatges més destacats.

Etiquetas
stats