eldiario.es

9

OFENSIVA ULTRA

Un grup d'emmascarats d'extrema dreta assetja Mónica Oltra en la seua casa

Els ultres, del partit Espanya 2000, han difós vídeos de l'acció contra la vicepresidenta del Govern valencià

Els congregats portaven màscares de 'Scream' i van cantar cançons "per la unitat d'Espanya", com la lletra de l'himne d'Espanya que Pemán va fer durant el franquisme

"Estem contra aquests independentistes que volen trencar la unitat d'Espanya, (Compromís) pot ser la marca blanca ací en Valéncia de la CUP", diu un dels ultres

Uns quants membres del partit d'ultradreta Espanya 2000 s'han presentat la nit d'este dimecres davant el domicili de la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, emmascarats, amb una bandera d'Espanya i cantant a crits cançons a favor de "la unitat d'Espanya", afirmaven, com la lletra de l'himne d'Espanya que José María Pemán va fer durant el franquisme. Els ultres ho han retransmès en directe a través d'una xarxa social.

En l'acció d'assetjament, que el partit d'extrema dreta ha definit com "escratxe", es pot veure a diverses persones després d'una gran bandera d'Espanya amb les cares tapades amb màscares de la pel·lícula 'Scream' mentre un d'ells coreja lemes i càntics a través d'un megàfon.

El cap de gabinet d'Oltra ha gravat amb el seu telèfon mòbil aquesta acció d'assetjament i en el seu vídeo identifica a la persona que porta aqueix megàfon com José Luis Roberto, capdavanter d'Espanya 2000 a València..

"Estem contra aquests independentistes que volen trencar la unitat d'Espanya; (Compromís) pot ser la marca blanca ací a València de la CUP", diu un dels ultres en un vídeo difós per xarxes socials.

Persones properes a Mónica Oltra expliquen que es trobaven juntament amb ella a aqueixes hores i van gravar als assetjadors, explicant a més que se'n van anar abans que arribara la policia i la Guàrdia Civil, però assegurant que han identificat les cares i els vehicles dels participants.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha condemnat els fets i ha exigit al delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, que s'actue davant aquest tipus d'assetjament perquè no quede impune l'extrema dreta advertint que "és molt important controlar a aquestes bandes d'extrema dreta que ja van actuar el 9 d’octubre".

Entre els suports que ha rebut la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i coportavou de Compromís es troben els de l'alcalde de València, Joan Ribó; el portaveu del PSPV-PSOE en Els Corts, Manolo Mata; i el compte oficial del Parlament valencià.

Els fets han tingut lloc després que el mateix col·lectiu d'Espanya 2000 i el propi Roberto es manifestaren durant la processó cívica del 9 d'Octubre amb agressions verbals especialment als representants de Compromís i Podemos. A la vesprada, a més, va haver-hi atacs de neonazis als participants en la manifestació de la Comissió 9 d'Octubre que fins ara s'ha saldat amb dotze membres de la ultraderecha detinguts per la Policia.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha