eldiario.es

Menú

La documentació de les capses trobades podria fer augmentar el frau de 34,7 milions del cas Imelsa

Divalterra, successora d’Imelsa, ha inventariat la documentació i l’ha traslladada a una altra localització de què no informa “per qüestions de seguretat”

- PUBLICIDAD -
La Diputación retira e inventaría la documentación hallada en el psiquiátrico

La Diputació retira i inventaria la documentació trobada al psiquiàtric EFE

La documentació de la Diputació de València  trobada recentment al psiquiàtric de Bétera ha estat retirada a primera hora d’aquest divendres per dos operaris i traslladada a instal·lacions de l’empresa pública Divalterra (antiga Imelsa) per a ser inventariada i posada a disposició judicial.

Es tracta de milers d’expedients relacionats amb la instal·lació de gespa artificial que la corporació provincial va finançar, a través de l’empresa pública Imelsa, sota la presidència d’Alfonso Rus i la legalitat de la qual investiga el Jutjat d’Instrucció número 18 de València.

Durant més d’una hora, entre les huit i les nou del matí, dos operaris han tret més d’un centenar d’aquestes capses, que hi havia en un magatzem de les instal·lacions de l’antic hospital psiquiàtric de Bétera, per traslladar-les a altres instal·lacions de Divalterra.

La majoria de les capses inclouen etiquetes en què s’indica “Gespa i piscines. Àrea jurídica”.

La legalitat d’aquests plans i d’altres de promoguts per la Diputació durant la presidència de Rus, com el de la instal·lació de làmpades led, s’investiga en el marc del conegut com a cas Imelsa, empresa en què l’antic gerent, Marcos Benavent, s’autodefinia com a “ionqui dels diners” i ara afirma que col·labora amb la justícia.
“Aquests plans, aquestes adjudicacions, eren fets coneguts, però la documentació trobada és nova”, ha explicat a Efe el responsable dels serveis jurídics de la Diputació, José Luis Vera; per això el presumpte frau que investiga el jutjat podria ser superior al suposat inicialment de 34,7 milions d’euros.

La corporació provincial no ha informat de la localització exacta d’aquesta documentació per qüestions de seguretat.

A més d’ampliar la investigació judicial, aquests documents s’estudiaran detalladament en el marc d’una auditoria forense que l’empresa pública Divalterra centrarà en els anys que Rus va estar al capdavant de la Diputació.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha