eldiario.es

Menú

La jutgessa retorna el dictamen parlamentari de l'accident de metro perquè li arriba amb la causa arxivada

La magistrada afirma que Fiscalia va remetre el dictamen al jutjat el 26 de juny, un any després de la seua aprovació, i que cap part en va sol·licitar la incorporació

- PUBLICIDAD -
Las víctimas del metro de Valencia piden respuestas para todas las tragedias

Imatge d'una protesta de l'Associació de Víctimes del Metro 3J EFE

El Jutjat d'Instrucció 21 de València ha acordat retornar a la Fiscalia el dictamen elaborat per la Comissió d'Investigació sobre l'accident de metro de València, ocorregut el 3 de juliol de 2006 i on van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides, perquè el cas està "sobresegut" i "no pot incorporar-ho al procediment", segons ha argumentat la jutgessa instructora.

El dictamen, segons el tribunal, va ser remès al jutjat per la Fiscal Cap Provincial el 26 de juny, un any després de la seua aprovació, estant ja sobreseguda la causa judicial. La instructora creu que el processalment, estant el cas sobresegut, no pot incorporar-ho al procediment.

En la seua resolució, la jutgessa recorda que “les conclusions de la comissió parlamentària es reben en aquest jutjat un any després de la seua aprovació, quan la causa ha sigut sobreseguda provisionalment, s'han desestimat els recursos de reforma interposats per les parts, i havent expirat també el termini per a la interposició dels recursos d'apel·lació la resolució de la qual està pendent de l'Audiència Provincial”.

Subratlla, igualment, que “l'any transcorregut entre l'aprovació de les conclusions i la seua remissió al jutjat a través de la Fiscalia, cap part va demanar la seua incorporació a la causa, malgrat que en aqueix temps el procediment es trobava en tràmit” i s'han seguit practicant diligències.

La Fiscalia va demanar el passat 26 de juny que el dictamen de la comissió parlamentària de recerca s'incorporara a la causa “als efectes oportuns”. La magistrada entén que en el tramite actual, estant sobreseguda la causa des del 23 de maig i pendents de resoldre's els recursos d'apel·lació, no cap la unió d'aquest document a les diligències. Per aquest motiu, retorna el document al Ministeri Públic i demana que precise quins són els "efectes oportuns" als quals es refereix en l'escrit.

La resolució no és ferma. Pot ser recorreguda en reforma davant el propi Jutjat d'Instrucció.

Reacció de les víctimes

Després de conèixer aquesta decisió l'Associació de Víctimes del Metro 3J ha lamentat que "el dictamen de la comissió contradiu tota la instrucció, i aportaria els documents i testimoniatges que la jutgessa s'ha negat a tenir en compte".

A més han afegit que "esperem que l'Audiència accepte els recursos contra l'arxiu i dictamine seguir investigant, i així poder aportar el dictamen de la Comissió".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha