Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El 76% de l’Orquestra de València demanen el relleu del director Yaron Traub

El director de l’Orquestra de València, Yaron Traub

Carlos Navarro Castelló

València —

La majoria de l’Orquestra de València demanen el relleu del seu director, Yaron Traub. Així es desprén de l’enquesta duta a terme per la Comissió Artística als músics, els resultats de la qual presenten pocs dubtes.

Hi van participar 75 dels 82 integrants de l’Orquestra i el 76% creuen que és el moment de buscar un substitut perquè “és el millor per a continuar creixent”, segons han explicat fonts de la formació.

A més, aquestes fonts han explicat que la Comissió Artística fa aquesta enquesta “cada vegada que hi va un director convidat” i per a un director titular es va passar per primera vegada “abans de l’última renovació de Yaron”.

No obstant això, ara és “una cosa habitual”, ja que, “si cal buscar una alternativa, cal fer-ho amb temps”. Des de l’Orquestra han descartat que el resultat de l’enquesta es dega al fet que hi haja algun problema amb ell: “La relació és bona, però potser els músics veuen en el canvi una motivació extra”.

I és que Traub està 11 anys al capdavant del grup i acaba el contracte el juliol de l’any que ve. Precisament, aquest dimecres, durant la presentació de la Programació del Palau de la Música, va comentar sobre la seua possible renovació que se sent “il·lusionat” per a continuar dirigint l’Orquestra.

No obstant això, en el mateix acte, la regidora de Cultura i presidenta del Palau, Glòria Tello, ja va advertir que tindrà en compte “l’opinió dels músics i del públic”.

En aquest sentit, en la mateixa enquesta, la majoria dels participants s’han mostrat partidaris “d’una continuïtat màxima entre 4 i 6 anys” per als directors futurs.

Etiquetas
stats