Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El jutjat arxiva la causa contra l'alcalde Joan Ribó per retardar informació sobre l'enquesta fallera

L'alcalde de València, Joan Ribó

Carlos Navarro Castelló

València —

0

El Jutjat d'Instrucció número 9 de València ha arxivat la investigació oberta a l'alcalde, Joan Ribó, per retardar a l'oposició el lliurament d'informació que li sol·licitava sobre l'enquesta fallera, segons ha informat aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). La causa es va obrir arran una denúncia de l'assessor del PP a l'Ajuntament Luis Salom.

Ribó va declarar en qualitat d'investigat (abans imputat) el passat 25 de juny i en la seua compareixença va argumentar que va ser una decisió avalada jurídicament pel secretari municipal, “el mateix que estava en l'època del PP”, ja que “el reglament orgànic preveu la possibilitat de retardar el lliurament d'expedients que no estan finalitzats, ja que en aqueix moment l'Ajuntament estava preparant al·legacions davant l'Agència de Protecció de Dades”.

Posteriorment, el jutge va cridar a declarar al secretari municipal, qui va corroborar la versió oferida per l'alcalde. Aquest mateix dimecres, la Fiscalia va sol·licitar l'arxiu de la causa, mesura adoptada i anunciada ara pel magistrat.

Etiquetas
stats