Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La literatura en valencià pren la plaça de l’Ajuntament de València

La plaça del Ajuntament de València acull la quarta edició de la 'Plaça del Llibre'

elDiariocv

València —

La plaça de l’Ajuntament de València acollirà des de dijous fins a diumenge que ve, 23 d’octubre, la quarta edició de la ‘Plaça del Llibre’. Es tracta de la mostra més gran de literatura en valencià a la ciutat, un punt de trobada per a les editorials que editen en llengua catalana, les llibreries, els autors, els il·lustradors i els bibliotecaris.

La IV Plaça del Llibre –la iniciativa va nàixer el 2013 per a fer visible a la Comunitat Valenciana els escriptors en català i generar sinergies entre autors, editors i llibrers– disposarà de set llibreries i 36 editorials que treballaran conjuntament per oferir als lectors les últimes novetats “i també els imprescindibles de la literatura en la nostra llengua”, expliquen des de l’organització.

La cita està organitzada per l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers de València, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la Generalitat Valenciana, la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) i Acció Cultural en col·laboració amb l’Ajuntament de València, la Diputació provincial i la Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals de València, i també de les universitats valencianes, “que tenen a la Plaça un punt de trobada ben important”.

Programa d’actes

A la Plaça del Llibre, que s’inaugura dijous, es faran nombroses activitats per a tots els públics: espectacles, tallers infantils, activitats per a escolars, presentacions i signatura de llibres (Esperança Camps, Anna Moner, Elena Torres, Joan Ramon Sanchis, Tona Català, Josep Franco, Xavier Marzal, Juli Alandes, Ricard Pérez Casado, Enric Balaguer, Francesc Mompó, Joan Olivares...), xarrades, taules redones (‘La Plaça en negre’, de novel·la negra; ‘Ésser iguals; ésser diferents’, de literatura infantil i juvenil; i ‘Conta’m la Història, contant històries’, de novel·la històrica), recitals o l’exposició ‘Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps’, que vol fer visibles les autores valencianes des del segle xv fins ara (a l’Octubre CCC).

A més, el divendres 21 a l’Octubre CCC es lliuraran els premis de la Plaça a l’escriptora mallorquina Maria Antònia Oliver, autora d’obres com El vaixell d’Iràs i no Tornaràs o Joana E (premi Trajectòria) i als bibliotecaris valencians (el premi Difusió). És la tercera edició d’aquests guardons que pretenen reconéixer la tasca de persones i d’entitats que han destacat per la seua trajectòria literària i en la difusió del llibre i la lectura.

Etiquetas
stats