Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Les màquines s'engulen l'horta de València i una alqueria històrica per l'ampliació de la V-21

Un grup d'activistes protesta al costat de l'alqueria que serà desmantellada.

Carlos Navarro Castelló

València —

“Estem realitzant una resistència simbòlica per a visibilitzar la defensa de l'horta productiva i que és innecessari gastar un munt de diners públics en aquestes obres d'ampliació d'una carretera que només portaran més cotxes i més contaminació”.

Així ha explicat Datxu Peris els motius pels quals vuit persones de diferents col·lectius com a Ecologistes en Acció o Per l'Horta han acampat al costat de l'històric 'forn de Barraca', situat en l'horta de Vera (Alboraia).

Les obres d'ampliació de l'autovia V-21 implicaran l'enderrocament d'aquest immoble, després d'expropiar als seus propietaris, els quals havien viscut i treballat durant tota la seua vida en aquesta casa.

Els operaris han començat aquest dimecres a buidar-la i a eliminar els elements contaminants i procediran al seu enderrocament en les pròximes hores.

Segons Datxu, seguiran acampats per a oposar-se a l'enderrocament mentre puguen, encara que són conscients que no podran parar-lo: “Volem també acompanyar a la família que ha estat vivint tota la vida perquè vegen que no estan sols”, ha explicat.

Les obres del tercer carril de la V-21, que afecten una extensió de 4,5 quilòmetres d'aquesta via, arrasaran 80.000 metres quadrats d'horta.

Etiquetas
stats