eldiario.es

9

El parc Central de València avança a tota màquina

Ja s’han plantat un 60% dels 1.000 arbres previstos i fa un parell de setmanes va començar la plantada de les 85.000 espècies arbustives.

El jardí, que tindrà un espai per a socialització de gossos, amb rocòdrom i amb jocs infantils, obrirà a la primavera de l’any que ve.

Los operarios inician el plantado de 85.000 arbustos en el Parque Central

Els operaris inicien la plantada de 85.000 arbustos en el Parc Central

La primera fase del Parc Central que s’assenta sobre una parcel·la de 110.000 metres quadrats que dóna al carrer de les Filipines, Peris i Valero i Malilla avança a tota màquina.

Segons ha comprovat in situ eldiario.es, el color marró de les parcel·les comença a donar pas al verd que aportaran els 1.000 arbres i 85.000 arbustos que ja han començat a plantar-s’hi.

Varias de las palmeras plantadas en el Parque Central

Unes quantes palmeres de les plantades en el Parc Central Jesús Císcar

En concret, ja se n’han posat un 60% dels primers i fa un parell de setmanes va començar la col·locació de les espècies arbustives.

Aquesta primera fase del nou parc, que suposa un 40% del total del jardí, estarà acabada a la primavera de l’any que ve, encara que potser la part que dóna al moll del pont d’Iturbi es retarde una mica més pel conflicte jurídic amb el propietari d’un concessionari que va recórrer contra l’expropiació de les seues parcel·les.

Imagen panorámica del estado actual del Parque Central

Imatge panoràmica de l’estat actual del Parc Central Jesús Císcar

De moment, el jutge li ha denegat la suspensió cautelar del canvi de propietat dels terrenys, la qual cosa de moment permet a l’Ajuntament forçar el desallotjament de la parcel·la utilitzada com a depòsit de vehicles.

Zona del Huerto Jardín, una de las más avanzadas

Zona de l’Hort Jardí, una de les més avançades JESÚS CÍSCAR

El 60% restant del parc dissenyat per la paisatgista Kathryn Gustafson quedarà a costa del projecte de soterrament de la platja de vies actual que dóna a l’estació provisional de l’AVE actual i a l’estació del Nord.

Equipaments del parc

El jardí tindrà, entre altres equipaments, un espai per a socialització de gossos en la zona que dóna a Malilla, amb un rocòdrom i amb multitud de jocs infantils.

Vallado perimetral que separa el parque de las vías del ferrocarril

Tanca perimetral que separa el parc de les vies del ferrocarril JESÚS CÍSCAR

A més, en aquests moments s’hi està instal·lant la tanca perimetral que separarà aquesta fase del parc de les vies ferroviàries amb una mica més de 500 metres lineals de panells amb una alçària de tres metres.

Vistas aéreas del Parque Central

Vistes aèries del Parc Central JESÚS CÍSCAR

Dels diferents espais que tindrà el parc, l’Horta Jardí és el més avançat. A falta de la plantació de les arbustives, a hores d’ara es treballa en les instal·lacions de reg, entre altres detalls. En el Jardí dels Xiquets també s’ha començat la plantada i es treballa en l’execució dels diferents espais de joc.

Parte del pavimento que se está instalando junto al muelle de Malilla

Part del paviment que està instal·lant-se a la vora del moll de Malilla JESÚS CÍSCAR

A més, està en execució molt avançada la col·locació de paviments, canals i fonts. Pel que fa al mur verd, ja ha acabat el muntatge d’estructures i en els pròxims mesos s’hi muntaran damunt les 1.300 jardineres amb les espècies corresponents.

Una de las naves rehabilitadas que se dedicará a uso deportivo

Una de les naus rehabilitades que es dedicarà a ús esportiu JESÚS CÍSCAR

També està quasi acabada la rehabilitació de les quatre naus protegides de Demetri Ribes que es destinaran a equipaments públics. Dues obriran l’any que ve com a centre cultural i Universitat Popular, mentre que en les altres dues s’instal·larà un poliesportiu i un centre de serveis socials.

En els molls hi haurà altres serveis necessaris per al parc, com per exemple, algun establiment de restauració.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha