Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un any per a fer els passos decisius cap a un centre de València convertit en zona de vianants

Imatge virtual d’una part de la futura plaça de la Reina

Carlos Navarro Castelló

València —

0

La nova política de mobilitat que ha emprés l’Ajuntament de València de la mà de l’alcalde Joan Ribó i del seu regidor Giuseppe Grezzi és, sens dubte, una de les principals banderes del govern municipal i, dins seu, la conversió en zona de vianants del centre històric és possiblement un dels grans projectes d’aquest mandat.

És cert que en els últims tres anys s’han fet avanços importants en la matèria, tals com les restriccions de trànsit a l’entorn de la Llotja i de les torres de Quart i de Serrans mitjançant la creació de bucles per a eliminar el trànsit oportunista.

No obstant això, falta una mica menys d’un any per a les pròximes eleccions municipals i el nou equip de Govern municipal i especialment la delegació de Mobilitat treballen contrarellotge per tirar avant uns quants projectes decisius per a acabar de visibilitzar i materialitzar la conversió en zona de vianants de Ciutat Vella.

De tots aquests, el projecte més important per a posar en marxa i el que condicionarà la resta de les actuacions serà la reurbanització de la cèntrica plaça de la Reina.

Tal com va comentar José María Tomás, arquitecte adjudicatari del projecte, en una entrevista exclusiva a eldiario.es, la previsió és que les obres comencen a finals d’enguany.

Les faenes, que es prolongaran entre 12 i 14 mesos, suposaran la conversió en zona de vianants de la plaça i, per tant, implicaran el desviament de les 11 línies de l’EMT que actualment hi tenen parada, a més de restriccions de trànsit a la plaça de l’Ajuntament.

Juntament amb aquestes actuacions, hi ha prevista també la posada en marxa en el que queda de mandat de l’aparcament de la plaça de Bruges, obres que visitarà dimarts l’alcalde Joan Ribó, la nova ordenança que regularà, entre altres aspectes, l’ús del patinet elèctric i les càmeres per a controlar l’accés de vehicles al centre històric, projecte que ja s’ha adjudicat.

Amb totes aquestes mesures implantades o en fase d’execució en el que queda de mandat, per a completar la conversió en zona de vianants de Ciutat Vella faltarà per executar la reurbanització de les places del Mercat i de la Ciutat de Bruges, que tenen ja un projecte seleccionat, així com la conversió definitiva en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament.

Etiquetas
stats