Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El renaixement de La Fe antiga: l’Espai Campanar-Ernest Lluch inicia l’activitat amb l’obertura de les urgències

L'edifici que albergarà les urgències

Carlos Navarro Castelló

València —

0

Compte arrere per a recuperar l’activitat sanitària en el que hui és un espai semiabandonat com l’antic hospital La Fe i per a transformar-lo en el nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch.

Les obres de la primera peça del complex sanitari acabaran aquest mateix mes, segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat.

Es tracta de la rehabilitació de l’edifici que dona al carrer de Joaquim Ballester, a esquena del recinte, que acollirà provisionalment el servei d’urgències per als barris de Campanar, les Tendetes i el Calvari, fins que estiguen operatives les definitives en el nou centre de salut. L’obra suposa una inversió de 685.000 euros.

L’edifici disposa en la planta baixa el vestíbul d’accés, recepció, magatzem, sala d’extraccions, sala de tractaments, habitació de fems, zona d’espera, lavabos i circulacions. La comunicació amb la planta primera es reforçarà amb un ascensor.

La planta primera acull dues consultes d’urgències i tractaments, sala d’observació, sala de raigs X, vestidor, farmàcia, magatzem, habitació de neteja, zona d’espera i lavabos.

L’actuació següent serà la conversió dels laboratoris en el servei d’emergències sanitàries i l’execució del centre de salut i d’especialitats. En tots dos casos, els projectes estan ja redactats i s’ha iniciat la licitació de les obres amb un cost de 3,4 milions i 26,7 milions respectivament, per la qual cosa es preveu que les faenes arranquen aquest mateix any.

Paral·lelament, es procedirà a les faenes de buidatge i retirada de l’amiant de l’edifici de rehabilitació, del pavelló central (antic hospital) i de l’escola d’infermeria. En el primer cas, les obres ja estan en marxa i acabaran aquest mes. La resta estan pendents de licitar. Totes aquestes faenes suposen un cost de 13 milions d’euros.

Així seran els centres de salut i especialitats

Els centres de salut i especialitats estaran situats en els terrenys que donen a l’avinguda de Campanar, on actualment hi ha l’heliport i la cafeteria.

El primer disposarà d’urgències 24 hores, amb cirurgia menor i amb àrea de medicina de família amb 18 consultes de medicina i 15 d’infermeria. A més, disposarà de 4 consultes de pediatria i dues d’infermeria per a aquesta àrea.

Inclòs en aquest nou centre de salut, se situarà també una nova unitat de rehabilitació bàsica, un nou centre de salut sexual i reproductiva, una unitat d’odontologia preventiva, una unitat de salut mental i una unitat de diagnòstic precoç de càncer de mama.

Quant al centre d’especialitats, comptarà amb ressonància magnètica i tomografia axial computada (TAC) –a més de raigs X convencionals i ecografia– i quiròfans de cirurgia major ambulatòria, per la qual cosa serà l’únic d’aquestes característiques a la Comunitat Valenciana.

Amb la posada en marxa d’aquest centre, els veïns disposaran de les especialitats de nefrologia, pediatria, reumatologia, cirurgia ortopèdica i traumatologia, rehabilitació, endocrinologia, pneumologia, neurologia, urologia, al·lèrgia, medicina digestiva, cirurgia general, obstetrícia i ginecologia, dermatologia, cardiologia, cirurgia vascular, oftalmologia, otorrinolaringologia, odontologia.

Segona fase, hospital i enjardinament

La segona fase de l’Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch inclou la integració arquitectònica i urbanística en el solar de Campanar d’un hospital de mitjana i llarga estada, quatre hospitals de dia per a l’atenció de trastorns mentals i altres instal·lacions, com un centre de trobada de pacients de salut mental, un centre d’estudis i investigació en salut i gènere, una escola de salut i una casa del pacient.

El 70% de la superfície del recinte serà zona verda, oberta a la ciutadania durant el dia, i tancada a la nit. El projecte té cinc nous edificis i un aparcament subterrani de 1.000 places connectat a totes les dependències.

Etiquetas
stats