eldiario.es

9

Vandalisme feixista contra el patrimoni valencià

Pintades ultres s'acarnissen amb dues esfinxs de principis del segle XIX i les muralletes de l'antic llit del Túria a València

Una de las esfinges de Pont de Fusta, en Valencia, que ha sufrido actos vandálicos

Una de les esfinxs de Pont de Fusta, a València, que han patit actes vandàlics.

Les dues figures que custodien una de les entrades al denominat Pont de Fusta, sobre l'antic llit del Túria, a València, han patit l'atac vandàlic de l'extrema dreta. Es tracta de dues esfinxs de pedra de principis del segle XIX els rostres de les quals han aparegut pintats de negre.

No és la primera vegada que el vandalisme afecta les dues figures. Per exemple, a l'agost del 2014, una d'elles va patir ja una pintada similar, i fins i tot se li va col·locar un barret de plàstic. Però en aquest cas, els autors han deixat la seua signatura a escassos metres, en realitzar pintades amb el mateix esprai negre sobre les muralletes de l'antic llit del Túria, que avui delimiten el principal parc urbà de València.

Una pintada fascista en el muro del antiguo cauce del río Túria, en Valencia

Una pintada feixista en el mur de l'antic llit del Túria.

En les pintades realitzades en el tram de l'anomenada Alberedeta de Serrans, per la seua ubicació davant de les torres de Serrans, pot llegir-se "Valencia fascista, jamás comunista" i "Somos 1, no 51", acompanyades de diverses esvàstiques.

Les esfinxs, d'autor anònim, atacades per l'esprai ultra es van instal·lar al costat del llit del Túria el 1838. D'aleshores ençà han canviat diverses vegades d'ubicació, sense eixir d'aqueixa zona del riu, fins que el 1957, després de la riuada, quan el Pont de Fusta va deixar de ser de fusta, van ocupar l'emplaçament quasi definitiu.

Las esfinges, de principios del siglo XIX, están ubicadas en el Pont de Fusta, en Valencia, y han sido objeto de pintadas y actos vandálicos

Les esfinxs, de principis del segle XIX, estan ubicades en el Pont de Fusta, a València, i han estat objecte de pintades i actes vandàlics.

Després de la reconstrucció el 2012 del pont, que en la part per als vianants ha tornat a ser de fusta, les dues esfinxs van ocupar de nou les seues posicions flanquejant l'accés al mateix des de les Torres dels Serrans.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha