eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Treball destina 59 milions d'euros a un Pla de xoc per a l'ocupació davant la crisi de la covid-19

Les ajudes van destinades a ajuntaments, treballadors, petites empreses i autònoms

gene

Kateryna Babaieva (Pexels)

Contenido ofrecido por Generalitat de Catalunya.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (DTASF) ha activat un pla de xoc per fer front a les conseqüències laborals i socials de la crisi sanitària de la covid-19 i l’Estat d’Alarma, amb una dotació de 59,29 milions d’euros.

El “Pla de xoc per a l’ocupació: persones, empreses i territoris” preveu un conjunt de mesures que estan dirigides a donar suport a les persones treballadores que s’han vist afectades econòmicament i als col·lectius en major situació de risc; a les persones treballadores autònomes i a les petites empreses perquè reprenguin l’activitat i mantinguin la capacitat productiva i els llocs de treball, i a les administracions locals perquè planifiquin estratègicament la reactivació econòmica a partir de l’anàlisi de les necessitats del seu territori i de la concertació social i territorial.

En total, es preveu beneficiar 1.500 empreses i 4.300 persones de manera directa, a més dels milers de persones treballadores que es beneficiaran de manera indirecta a través del suport a les empreses per a la creació i manteniment de llocs de treball. El pla també suposa donar suport a tot el territori mitjançant ajuntaments i consells comarcals, i línies de suport a cooperatives i entitats de l’economia social, el tercer sector, autònoms i microempreses.

Amb aquest pla, el Departament activa de manera urgent entre maig i juny sis línies de polítiques d’ocupació creades de manera específica –o reforçades, com és el cas de les mesures de suport a les persones treballadores autònomes– per donar resposta a l’escenari sociolaboral postcovid. La informació sobre les mesures es pot trobar al web treballiaferssocials.gencat.cat.

A més de les mesures d’aquest pla de xoc urgent, el Departament està treballant al Consell de Direcció del SOC altres convocatòries pròpies del servei d’ocupació i també agilitant línies de suport sociolaboral a col·lectius específics, com persones amb discapacitats i persones en situació de risc d’exclusió social s’obriran properament.

En les darreres setmanes, el DTASF també ha posat en marxa dos ajuts extraordinaris per a persones treballadores afectades econòmicament per la crisi de la covid-19 i l’Estat d’Alarma. En primer lloc, s’han destinat 7,5 milions d’euros a un ajut de fins a 2.000 euros per a persones treballadores autònomes. I en segon lloc, 20 milions d’euros per a un ajut d’urgència de 200 euros per a persones treballadores amb càrregues familiars que han vist reduïts dràsticament els seus ingressos (afectats per ERTO, autònoms, treballadors fixos discontinus o amb contractes temporals extingits i que encara no han cobrat la prestació d’atur o cessament).

 

Mesures del Pla de xoc per l’ocupació

Suport a ajuntaments i consells comarcals

 • Pressupost: 6,75 milions d’euros
 • Destinataris: Ajuntaments de més de 50.000 habitants, així com a tots els consells comarcals per garantir que aquesta mesura arriba a tot el territori.
 • Es finança la contractació de personal tècnic per un període de 12 mesos per a la coordinació de l’elaboració del pla de reactivació socioeconòmica, posada en marxa i seguiment.

Suport a la contractació de persones aturades

 • Pressupost: 15 milions d’euros
 • Destinataris: Entitats locals perquè contractin 1.120 persones amb contractes de 9 mesos a jornada completa.
 • Línia extraordinària i urgent del programa “Treball i formació” del SOC. Inclou una línia dirigida a persones inscrites com a demandants d’ocupació a partir del 16 de març de 2020, i una altra dirigida a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada.

Suport a les persones treballadores autònomes

Consolida’t

 • Pressupost: 1,04 milions d’euros
 • Destinataris: 1.000 persones treballadores autònomes

Garantia juvenil

 • Pressupost: 12 milions d’euros
 • Destinataris: 2.200 persones joves

Suport al manteniment dels llocs de treball

 • Pressupost: 5 milions d’euros
 • Destinataris: 1.100 microempreses que tinguin contractades fins a deu persones treballadores i que hagin mantingut la plantilla.
 • Ajut del 50% del salari mínim interprofessional per a un màxim de tres persones treballadores i durant sis mesos, o la part proporcional equivalent en el cas de contractes a jornada parcial.

Suport a microempreses, autònoms/es, cooperatives i economia social

 • Pressupost: 5,5 milions d’euros
 • Destinataris: 250 projectes
 • Mesures per a l’impuls de projectes de transformació digital i de nous models de negoci i activitat econòmica amb l’objectiu del manteniment de l’ocupació i la millora de l’ocupabilitat.

Suport a empreses socials i cooperatives

 • Pressupost: 14 milions d’euros
 • Destinataris: 170 empreses socials i cooperatives
 • Línia complementària a les ja existents, creada en el marc de la crisi de la covid-19, per oferir préstecs a empreses de l'economia social, cooperatives i tercer sector.
Contenido ofrecido por Generalitat de Catalunya.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha