Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Anticorrupció demana sis anys de presó per a Alfonso Grau per acceptar rellotges d'un contractista de l'Ajuntament de València

L'exvicealcalde de València, Alfonso Grau

EFE

València —

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita sis anys de presó per a Alfonso Grau, exvicealcalde de València, acusat d'acceptar rellotges de luxe d'un contractista de l'Ajuntament, canviar-los per uns altres més cars i pagar la diferència.

Així consta en la qualificació provisional del ministeri públic, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual s'atribueix Grau delictes de blanqueig de capitals i un delicte continuat de suborn. També se li reclama el pagament d'una multa de 75.000 euros.

Al costat de Grau, investigat en el conegut com a cas Imelsa, està també processat en aquesta causa, instruïda pel Jutjat nombre 19 de València, l'empresari Urbano Català, responsable de Transvia i Viatges Privilege, que gestionen el 'bus turístic' en la ciutat. Per a ell, el fiscal reclama una pena d'un any de presó per suborn.

Segons s'ha investigat en aquest procediment, Transvia regalava suposadament a canvi de contractes rellotges d'alta gamma a l'exvicealcalde, que l'exregidor del PP en el consistori presumptament canviava per uns altres de preu superior i abonava la diferència, sistema que constituiria un blanqueig.

Els investigadors han pogut rastrejar aquesta actuació perquè en els rellotges figura el nombre de sèrie, que han pogut acarar en l'establiment on es feien els canvis, i així comprovar el procés.

Les diligències es van obrir a la fi de 2015 quan el jutjat va rebre una denúncia de la Fiscalia contra tots dos investigats. Grau i l'empresari Urbano Català van ser detinguts el passat 22 de febrer i van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar davant la Guàrdia Civil, on tampoc van declarar.

Etiquetas
stats