Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El conseller valencià de Podemos destitueix la seua directora general d'Emergència Habitacional després d'una protesta de la PAH

El vicepresident i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau.

Laura Martínez

0

El vicepresident segon de la Generalitat Valenciana i conseller d'Habitatge d'Unides Podem destitueix la seua directora general d'Emergència Habitacional que només portava quatre mesos en el càrrec. Rubén Martínez Dalmau prescindeix de Lorena Sanz una setmana després d'una protesta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) davant del Palau de la Generalitat.

La PAH va convocar una protesta per a exigir que s'abonen les ajudes d'emergència habitacional, la resolució de les quals amb els beneficiaris es va publicar dies abans de la convocatòria. El termini de sol·licitud d'ajudes es va tancar al març, es van publicar les bases definitives a principis d'aquest mes i els beneficiaris encara no han rebut les quanties, segons la plataforma. La PAH ha convocat dimarts vinent una roda de premsa juntament amb el col·lectiu EntreBarris i El Rogle per a reclamar habitatge públic sostenible i assequible.

La Conselleria d'Habitatge explica que el canvi es produeix “per a reestructurar l'equip i donar un major impuls als objectius en matèria d'emergència habitacional”, i especialment “per a una major coordinació amb els moviments socials que treballen pel dret a l'habitatge, com la PAH”. Aquesta conselleria té una manca important de mitjans que llastra la seua labor i el compliment efectiu del dret a un habitatge digne.

El d'Habitatge no és l'únic moviment en els equips d'Unides Podem-Esquerra Unida en el Consell. L'Executiu autonòmic preveu que aquest divendres es produïsca el cessament de la directora general de Diversitat Funcional, Ana Hernández, que deixa el càrrec per motius personals als tres mesos de ser nomenada, i el del director general d'Economia, Miguel Lorene, per incompatibilitats amb el seu càrrec de regidor d'Esquerra Unida a Xàtiva. Els cessaments es donaran a conéixer aquest divendres en el ple del Consell, que previsiblement nomenarà una persona al capdavant d'Emergència Habitacional. Sobre la resta, encara no hi ha una decisió presa.

L'Oficina de Conflictes d'Interessos, que depén de la Conselleria de Transparència, ha emés un informe intern en el qual conclou que els alts càrrecs del Govern valencià no poden compaginar el seu lloc amb el de regidor d'ajuntament, sobre la base de la Llei d'Incompatibilitats aprovada en 2018.

El departament de Dalmau lleva ferro a la destitució de Lorena Sanz i recorda que “no és ni el primer ni l'únic canvi que es produeix en equips de les conselleries, i quan es produeixen han de tindre sempre una lectura en positiu de la voluntat d'avançar”.

Etiquetas
stats