Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

De fàbrica abandonada a futures zones verdes del Parc Central: València adjudica l’enderrocament de tres edificis de Cervezas el Turia

La part posterior de la fàbrica amb les màquines preparades per a la demolició

Carlos Navarro Castelló

València —

0

L’Ajuntament de València avança en l’obtenció dels terrenys necessaris per a desenvolupar el Parc Central de València en la zona que dona al carrer de Sant Vicent.

La Regidoria de Desenvolupament Urbà ha adjudicat a l’empresa Cadersa SL l’execució de la quarta fase dels enderrocaments de tres edificis de l’antiga fàbrica de Cervezas el Turia per un import de 219.000 euros.

La vicealcaldessa de València i regidora del ram, Sandra Gómez, ha recordat que l’Ajuntament va haver de fer-se càrrec de l’enderrocament del que quedava de l’antiga fàbrica de Cervezas el Turia, al carrer Sant Vicent, per “garantir la seguretat” i “evitar la degradació” d’una zona que està afectada pel futur Parc Central.

Gómez ha explicat que es tracta d’una intervenció “imprescindible” i ha remarcat que amb l’aprovació d’aquesta resolució “estem treballant perquè, quan superem la crisi de la Covid, puguem reprendre els projectes fonamentals per a millorar la qualitat de vida en els nostres barris”.

Amb aquesta quarta fase d’enderrocaments, ha recordat que el Consistori haurà gastat més d’un milió d’euros en aquestes actuacions que després repercutirà a la propietat, a l’hora d’escometre la reparcel·lació dels sòls que conformen el pla d’actuació integrat (PAI) de Parc Central.

Sobre aquest sòl es construiran habitatges, vials i zones verdes, el mateix que en la part de Macosa, on ja s’han enderrocat les naus que no estaven protegides.

Atés l’estat actual dels immobles que persisteixen dins del recinte fabril (edificis 7, 8 i 9 del pla), i davant la cada vegada més precària situació d’aquests, s’estima procedent escometre aquesta quarta fase d’enderrocaments.

Les faenes inclouran la demolició dels edificis 7, 8 i el nucli de comunicació del 9; la retirada, el transport i la gestió de residus de baixants, plaques i restes de fibrociment; l’elaboració, la tramitació i el seguiment del pla de treball per a materials amb contingut d’amiant davant l’autoritat laboral i la retirada o el desviament d’un pal elèctric; la neteja i el tancament de la parcel·la en el marge sud de l’edifici número 8; el servei de gestió de residus d’enderrocs bruts en previsió d’excés d’estris i fems, i la repercussió de la gestió i el tractament de residus.

Història de la fàbrica

La fàbrica de Cervezas el Turia va ser, juntament amb la de Macosa, un dels motors econòmics de la ciutat des de mitjan segle passat.

Encara que va ser a mitjan anys 30 quan es va iniciar el projecte, no va ser fins l’any 1947 que la factoria de cervesa valenciana va començar l’activitat, que es va mantindre després de passar a les mans de la cervesera Damm fins al 1986

La fàbrica, venuda anys més tard a una promotora immobiliària, ha estat sumida en l’abandó i la degradació, situació que han vingut denunciant els veïns de l’entorn durant anys per la quantitat de fem acumulat en l’interior.

El recinte, amb una superfície de 30.000 metres quadrats, forma part amb les fàbriques de Macosa del projecte urbanístic del Parc Central, l’actuació que implicarà el soterrament de les vies ferroviàries i la creació d’una gran zona verda a la superfície.

Etiquetas
stats