Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP de València va gastar quatre vegades més en menjars que Compromís en els sis últims mesos del mandat anterior

Els regidors del PP de València durant el passat mandat

Carlos Navarro Castelló

València —

0

L’Ajuntament de València ha publicat els comptes dels diferents grups municipals entre gener i juny de l’any passat, és a dir, en els últims sis mesos del mandat anterior.

Cada exercici la corporació municipal assigna una quantitat econòmica a cadascun dels partits que conformen l’hemicicle per al seu funcionament, segons el nombre de

regidors que obtenen.

Segons es desprén dels documents aportats pels mateixos partits que conformaven l’hemicicle municipal, el grup municipal del PP, amb 22 integrants entre els 10 regidors (nou imputats per presumpte blanqueig) i els seus assessors, va gastar en aquells sis mesos 40.792 euros. D’aquests, 8.471 euros corresponen al concepte de manutenció.

Aquesta quantitat és quatre vegades superior als 2.020 euros carregats per Compromís en el mateix període pel mateix concepte, amb 20 integrants en el seu grup (9 regidors i 11 assessors).

El grup popular va gastar a més 19.361 euros en concepte de telefonia, als quals caldria afegir 641 euros en reparacions també de telefonia.

En aquest sentit, la resta dels partits no computen al seu grup municipal la despesa en els telèfons mòbils, sinó a l’Ajuntament mateix, però, segons la informació publicada en el portal de transparència, la despesa oscil·la entre els 85,7 euros gastats per València en Comú i els 646 euros que va gastar el grup socialista.

El PP va invertir també 5.808 euros en un estudi dut a terme el mes d’abril, segurament amb vista a les imminents eleccions municipals.

Quant al grup municipal de Ciutadans, que tenia el mandat passat sis regidors, va gastar un total de 47.118 euros, ja que tenia un romanent acumulat de l’exercici 2018.

Ciutadans va ser el que més va gastar en taxis, amb 5.600 euros. Fonts del grup han argumentat que no fan ús dels cotxes oficials “dins de la política de racionalització de la despesa pública de Ciutadans”.

A més, va gastar 26.999 euros en estudis i enquestes relacionades amb mobilitat, parcs i jardins, neteja o sobre el refugi d’animals de Benimàmet, entre altres temes, “per conéixer l’opinió real dels ciutadans i poder fer així la millor oposició possible”, segons han argumentat.

De la seua banda, Compromís va gastar un total de 33.461 euros, dels quals destaquen 8.474 euros en publicitat i xarxes socials. En taxis, la despesa va ser de 602 euros.

El grup municipal socialista, amb cinc regidors, va emprar 21.818 euros, entre els quals destaquen 3.528 euros en manutenció, 1.034 en taxis o 3.766 en representació per diversos actes.

Finalment, València en Comú (llavors marca blanca de Podem), va gastar un total de 11.447 euros, la majoria en serveis de comunicació. En taxis, per exemple, la despesa va ser de 197 euros. El grup municipal va deixar 5.330 euros per gastar que es van reembossar a les arques municipals.

Totes les despeses han tingut el vistiplau de l’interventor municipal, segons es desprén de l’informe publicat.

Etiquetas
stats