Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El Govern continua posant traves al vaixell valencià per a recollir refugiats

Refugiats fan cua a l'illa grega de Lesbos per a recollir menjar.

Adolf Beltran

El Govern que presideix Mariano Rajoy continua posant traves a l’enviament d’un vaixell a les illes gregues per a recollir més d’un miler de refugiats que la Generalitat Valenciana té preparat des de fa setmanes. La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, s’ha entrevistat aquest dimarts a Madrid amb la secretària general d’Immigració i Emigració, Marina del Corral, per tractar d’obtenir llum verd a aquesta iniciativa. El resultat ha estat “decebedor”, segons fonts del seu departament.

Lla trobada es va produir com a conseqüència del compromís adquirit per Rajoy el dia 2 de novembre passat en la reunió que va mantenir al palau de la Moncloa amb el president valencià, Ximo Puig, a qui va recomanar tractar amb la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, la qüestió. No obstant això, aquesta última va delegar en la secretària general d’Immigració i Emigració com a interlocutora. “No ha anat bé”, van indicar fonts del Consell sobre el contacte d’Oltra amb Del Corral. Les traves burocràtiques continuen impedint que salpe el vaixell cedit per la companyia Baleària. “El Govern central no està a l’altura de la solidaritat dels ciutadans”, ha assegurat Oltra, després de veure rebutjada “l’ajuda i els recursos” que la Generalitat ha oferit per fer front a “la crisi de refugiats més gran que s’ha produït a Europa des de la Segona Guerra Mundial”.

La Generalitat explora les possibilitats de dur a terme pel seu compte el trasllat de més d’un miler dels refugiats que han arribat a Grècia fugint de la guerra a Síria. Per fer-ho, el Govern valencià ha establit contactes amb els responsables polítics de l’illa de Lesbos, punt en què serien arreplegats els refugiats.

En la reunió, en què ha estat acompanyada per la directora general d’Inclusió Social, Hel·lena Ferrando, Oltra ha aportat nombrosa documentació a la representant del Govern central. Entre els documents, figurava el protocol d’atenció a les persones que sol·liciten asil, amb la creació d’una xarxa de ciutats acollidores, que ha permés disposar ja de 96 pisos, 192 habitacions en domicilis particulars i més de 600 places en albergs. La vicepresidenta valenciana ha certificat la disponibilitat de 652.000 euros del programa pressupostari d’integració de la immigració.

“Els refugiats fugen del terrorisme i els hem d’abraçar, no despatxar”, va dir el president Puig arran dels atemptats de París, que han fet que des de certs sectors s’accentue l’oposició a acollir l’èxode de persones procedents de les zones de conflicte.

Etiquetas
stats