Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sanitat confirma un brot de coronavirus a Castelló amb 16 afectats

L'Hospital General de Castelló.

elDiariocv

València —

0

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha confirmat aquest dilluns un brot de coronavirus a la ciutat de Castelló. Es tracta d'un grup format per diferents nuclis familiars en el qual s'han confirmat 16 casos positius, cap d'ells greu, segons ha informat la conselleria en un comunicat.

Tots els positius es troben aïllats i Salut Pública contínua el seguiment de contactes. Segons la investigació realitzada per Salut Pública, l'origen del brot ha sigut una reunió familiar durant la celebració de Sant Joan. Una de les famílies participants procedeix de la ciutat de Lleida, i un dels seus membres va presentar símptomes el passat dia 22 de juny.

Respecte al brot detectat en una empresa de Rafelbunyol, Salut Pública ha confirmat que sis dels primers set casos positius ja han sigut donats d'alta. La resta, altres set persones, continua pendent de la confirmació definitiva a través de la prova sanguínia ELISA d'alt rendiment per a determinar si es consideren part del brot per ser casos actius o es confirmen com a infeccions anteriors. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat innecessari realitzar un nou confinament en la zona.

Aquest dilluns es compleix la segona jornada consecutiva sense defuncions per COVID-19, encara que la malaltia suma 4 casos confirmats per PCR, que eleven a 11.543 el total de positius des que va començar la pandèmia. En aquests moments resten actius 2.099 casos, la qual cosa suposa un 11,4% del total de positius.

El nombre de pacients ingressats als hospitals valencians en aquests moments és de 57 persones, 7 d'elles en les Unitats de Vigilància intensiva: 5 a la província de Castelló, 1 d'ells en UCI; 24 a la província d'Alacant, d'ells 4 en l'UCI; i 28 a la província de València, d'ells 2 en l'UCI.

Etiquetas
stats