Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Calatrava enllesteix un projecte alternatiu per a la coberta de l’Àgora

La consellera de Vivienda, María José Salvador, en una comparecencia en Castellón.

Carlos Navarro Castelló

El nou director de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa), Enrique Vidal, ha comentat aquest dilluns que treballen al costat de l’arquitecte Santiago Calatrava en una solució per a acabar la coberta de l’Àgora: “Les opcions són executar el tancament previst en el projecte original o dissenyar-ne un d’alternatiu”.

En aquest sentit, ha afegit que triaran l’opció més econòmica, per la qual cosa quasi amb tota probabilitat s’executarà la segona de les opcions, és a dir, la solució alternativa que consistirà en un segellat de les filtracions d’aigua, ja que acabar l’edifici tal com estava previst costaria uns 11 milions d’euros, que se sumarien als 80 que ja s’hi han gastat.

Segons Vidal, la idea és anunciar aquest mes la solució definitiva perquè les obres puguen començar i acabar aquest mateix any.

El director de Cacsa ha fet aquestes declaracions en l’acte de presentació del nou model de gestió que l’empresa Avanqua durà a terme tant en l’Àgora com en l’Oceanogràfic durant els 15 anys de concessió que se li han atorgat.

Respecte d’això, la directora de la companyia, Celia Calabuig, ha informat que el recinte tancarà fins al març per executar obres de millora i ampliació amb una inversió de 9 milions d’euros només per a enguany i de 25 fins que acabe la concessió.

Entre les novetats que tindrà l’Oceanogràfic a partir del març destaquen nous aquaris amb taurons martell i peixos pallasso, i incorporació de noves espècies, com ara pingüins australs reials, lleons marins de Steller i cocodrils. A més, una passarel·la connectarà el recinte amb la resta de la Ciutat de les Ciències pel llit vell del riu.

Calabuig ha comentat que l’Àgora obrirà aquest mateix any amb activitats culturals, musicals i científiques pensades per a tota la família.

Etiquetas
stats