00:56 h, 10 de noviembre de 2014

ANC i Òmnium asseguren que el camí cap a l'autodeterminació "no té marxa enrere"

Les presidentes de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural, Carme Forcadell i Muriel Casals, han assegurat aquest diumenge que el camí cap a l'autodeterminació de Catalunya "no té marxa enrere" després que més de dos milions de catalans hagin votat en el procés participatiu del 9-N.

"Avui hem estat sobirans. Ja mai més demanarem permís per ser qui som", ha assegurat Casals en la seva intervenció per valorar la jornada, mentre que Forcadell ha defensat que aquest diumenge els catalans han desafiat l'Estat demostrant-ho, ha dit, davant la comunitat internacional que no ho senten seu.

Forcadell, que ha argumentat que el 9-N ha tancat una etapa en la història de Catalunya, ha reivindicat que els catalans han evidenciat aquest diumenge que seguiran treballant per la independència fins a aconseguir-la: "Res ni ningú ens aturarà, ningú impedirà que continuem treballant fins a la victòria final".

23:57 h, 9 de noviembre de 2014

Artur Mas, a l'espera de la xifra de participació, diu que han votat "clarament més de 2 milions de persones"

Artur Mas ha comparegut amb la vicepresidenta Joana Ortega, per agrair la tasca realitzada pels 40.000 voluntaris que han fet possible el 9-N. "Tenim un deure de gratitud per la seva generositat", ha proclamat Mas. També ha donat les gràcies als ajuntaments que han col·laborat i als "clarament més de 2 milions que han participat"

El president ha comparegut per anunciar també que les xifres definitives de participació se sabran dins d'una hora. Tant les xifres provisionals de participació absoluta i els resultats de l'escrutini de les diferents opcions de votació. A l'espera d'això, Mas ha assegurat que la participació ha estat "molt alta".

23:27 h, 9 de noviembre de 2014

De la consulta del 2009 al 9-N: de l’espurna de la mobilització a un procés “madurat”

Alguns dels organitzadors de la consulta del 2009 reconeixen que els dos processos mantenen “paral·lelismes”, però afirmen que el 9N és una votació més “formal”

23:14 h, 9 de noviembre de 2014

El Govern oferirà resultats provisionals

La vicepresidenta del Govern Joana Ortega compareixerà després de les 22:30 per oferir la dada final de participació durant la jornada del 9-N. També oferirà, tot i que no estava confirmat, resultats provisionals de la votació.

22:16 h, 9 de noviembre de 2014

Mapa de participació a les 18h

El Pla de l'Estany (54,6%) i el Priorat (54%) són les comarques amb més participació a la 18h i la Val d'Aran (15,3%) la que menys

22:00 h, 9 de noviembre de 2014

VÍDEO | 9-N, un dia de democràcia