eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Marta Sorlí

Diputada de Compromís al Congrés

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 1

No nos vendas

Otro 8 de marzo, Día Internacional de la Mujer, o día en qué todo partido político recuerda que las desigualdades entre hombres y mujeres continúan vigentes muy entrado el siglo XXI. Hay temas que ya forman parte de la agenda política de todos, o casi todos, los partidos: hablamos de la injusticia de la rendija salarial o nos sobrecogemos con los asesinados machistas que no se paran. 2017 está siendo un año especialmente crudo y continuamos viendo cómo ser mujer nos puede sacar la vida.

A pesar de que algunos temas ya están a la agenda, otros continúan siendo un tabú o un melón para comenzar. También este 8M observaremos, como cada año, que los periódicos y medios de comunicación difundirán las campañas institucionales donde los gobiernos reclaman la igualdad. En una página encontraremos el anuncio de la Consejería de Políticas Inclusivas o del Ministerio de Igualdad y unas pocas páginas más atrás los anuncios de prostitución vendiendo, sin mal olor, el cuerpo de las mujeres. Una dicotomía hasta día de hoy incuestionada, las dos caras de una misma moneda que indica como nuestra sociedad el patriarcado todavía está vigente y comparte el canal con los discursos igualitarios.

Seguir leyendo »

No ens vengues

Un altre 8 de març, Dia Internacional de la Dona, o dia en què tot partit polític recorda que les desigualtats entre hòmens i dones continuen vigents ben entrat el segle XXI. Hi ha temes que ja formen part de l’agenda política de tots, o quasi tots, els partits: parlem de la injustícia de l’escletxa salarial o ens esglaiem amb els assassinats masclistes que no s’aturen. 2017 està sent un any especialment cru i continuem veient com ser dona ens pot treure la vida.

Tot i que alguns temes ja estan a l’agenda, d’altres continuen sent un tabú o un meló per encetar. També este 8M observarem, com cada any, que els periòdics i mitjans de comunicació difondran les campanyes institucionals on els governs reclamen la igualtat. A una pàgina trobarem l’anunci de la Conselleria de Polítiques Inclusives o del Ministeri d’Igualtat i unes poques pàgines més enrere els anuncis de prostitució venent, sense pudor, el cos de les dones. Una dicotomia fins a dia d’avui inqüestionada, les dues cares d’una mateixa moneda que indica com a la nostra societat el patriarcat encara està vigent i comparteix el canal amb els discursos igualitaris.

Seguir leyendo »

Créixer sense por

En la nostra vida tenim molts moments de canvi i de creixement. Quan passem de l'escola a l'institut, quan ens desplacem per a estudiar a la universitat, quan ens independitzem, quan comencem a formar una família... Madurar és fantàstic, però genera molta incertesa i, per tant, de vegades por. Però la vida no para i enfront de la por posem la valentia de seguir endavant i d’enfrontar-se a tots els reptes que ajudaran a fer el camí de creixement.Al BLOC, i també a Compromís, ens ha passat això amb una miqueta de rapidesa. Després d'anys i anys de treball incansable des dels pobles i les comarques ens hem fet grans i en poques legislatures hem aconseguit tot allò que somiàvem: que les polítiques al País Valencià es feren amb una perspectiva valenciana i valencianista. I ara ens toca assumir el creixement i estar a l'altura per a aconseguir un futur sòlid per a la majoria per a la qual governem.Un repte a què ens hem d'enfrontar amb una organització forta, liderada per persones que es mantinguen fermes enfront de l'adversitat, que treballen a primera línia en els moments bons i en els no tan bons. Per persones rodejades d'equips amb capacitat de treball i resolució, que davant la por es planten i continuen donant la cara. Persones amb capacitat de treball i diàleg, amb voluntat d'arribar a consensos i reconéixer errades per a millorar. Persones valentes, que es deixen la pell i es planten per aconseguir portar el valencianisme polític el més lluny possible.Sense cap dubte Àgueda Micó ha demostrat tindre tots els valors per a poder assolir la tasca que se'ns encomana ara mateix al BLOC, i a Compromís. Una persona ferma, que ha estat defenent l'organització enfront de tot, que ha buscat el bé comú i ha reconegut les errades quan les ha comés.A tots estos valors personals cal sumar-hi, per a mi, un dels més importants: l'equip. Al llarg de les últimes setmanes Àgueda ha anat presentat l’equip que l'acompanya. Un equip fort, transversal i ben distribuït territorialment. Un equip que farà de xarxa i de suport per a tot un camí de construcció d'un projecte polític que ha de caminar cap a la consolidació. Persones joves i persones amb experiència, però totes elles preparades per a treballar i liderar el BLOC del futur amb energia.S’acosta el seté congrés del BLOC. Un esdeveniment que de segur serà una mostra de força del valencianisme polític, una oportunitat per resoldre les xicotetes diferències com sabem, amb diàleg i democràcia. Per tot el que he dit Un país per ponstruir és la meua candidatura. Un equip encapçalat per una dona amb capacitat suficient i demostrada de lideratge. Una candidatura que construeix un grup de treball imparable i convertirà el BLOC i  Compromís en el projecte polític hegemònic al País Valencià.

Seguir leyendo »