Les immobiliàries inicien el seu desembarcament a l’entorn de Glòries

El desmantellament del nus viari de Glòries i la ràpida transformació urbanística que està experimentant el seu entorn està convertint aquesta zona de Barcelona en objectiu prioritari de les promotores immobiliàries que volen invertir a la ciutat comtal. El nou espai resultant, amb el futur parc de Glòries, Els Encants, el Museu del Disseny i un centre comercial a punt de ser remodelat com a protagonistes principals, és una llaminadura per als inversors internacionals.

Tot i que la milionària urbanització definitiva de Glòries no serà una realitat fins al 2018, sempre queles obres compleixen el calendari previst, les immobiliàries ja han començat a aterrar als barris que envolten aquest nou centre neuràlgic de la ciutat. És el cas, per exemple, de Via Célere, una empresa propietat del constructor Juan Antonio Gómez-Pintado que farà 67 habitatges a Sagrada Família, concretament al solar de 7.368 metres quadrats del carrer Aragó 499 que ocupava la seu de Revlon i que era propietat de CatalunyaCaixa.

La promotora, que centra el seu negoci immobiliari al Brasil, Bulgària, Polònia i Romania, i que va obrir una delegació a Barcelona el novembre passat amb l’objectiu de créixer a la capital catalana; ha comprat el terreny a la Sareb per 10,5 milions d’euros i invertirà 20 milions d’euros més en l’operació urbanística. Els nous habitatges residencials inclouran garatge i espais comunitaris, i l’empresa utilitza com a reclam comercial la proximitat dels pisos al futur parc, a l’avinguda Diagonal i “al nou centre de la ciutat”.

La demolició de l’antiga factoria de Revlon del carrer Aragó, amb la seva característica façana a base de vidre i columnes pintades de violeta clar construïda a la dècada dels anys setanta per acollir les oficines centrals de la companyia Henry Colomer, va començar el mes de novembre passat i la previsió és que acabi aquest mes de febrer. Entre el 30 de gener i l’1 de febrer es farà una jornada de portes obertes per explicar el projecte i començar a vendre els pisos sobre plànol.

El desembarcament d’immobiliàries a l’entorn de les noves Glòries avança en paral·lel a les obres de remodelació d’aquest gran espai. Entre els mesos de gener i maig d’aquest any es farà la urbanització provisional de la banda muntanya posant l’accent en l’ús esportiu i ciutadà dels espais alliberats. El projecte inclou la construcció de pistes esportives, circuits per a bicicletes, patinatge i atletisme, zona de gimnàstica i taules de ping-pong, així com espais culturals polivalents. L’antic solar que ocupaven els Encants Vells s’anivellarà amb les terres provinents de les obres i es convertirà en un prat amb vegetació mediterrània.

Pel que fa als túnels viaris que permetran el soterrament del trànsit d’entrada i sortida de la ciutat i que alliberaran la superfície per construir-hi un gran parc, la previsió de l’Ajuntament de Barcelona és començar les obres el primer semestre d’aquest any i acabar-les a finals del 2017. La primera fase inclourà el tram entre els carrers Castillejos i Badajoz, i la segona anirà des de Badajoz fins a la Rambla del Poblenou. El pressupost total és d’uns 170 milions d’euros.