La portada de mañana
Acceder
La reivindicación de salarios más altos y menos jornada marca el Primero de Mayo
A tres metros del abuelo tras años buscándole: familias visitan las Cuelgamuros
Análisis - Sánchez, ¿acicate o lastre para Illa? Por Neus Tomàs

El Museu de Prehistòria inicia els primers estudis als jaciments de Los Chotiles i La Cañada del Pozuelo a Sinarcas

El Servei d'Investigació Prehistòrica del Museu de Prehistòria de la Diputació de València inicia esta temporada l'estudi dels jaciments de Los Chotiles i La Cañada del Pozuelo, situats a Sinarcas (la Plana d'Utiel-Requena), amb un projecte que pretén aprofundir en el coneixement de la metal·lúrgia de l'època ibèrica. Està dirigit per la professora Consuelo Mata Parreño i l'investigador David Quixal Santos, de la Universitat de València.

Este projecte entra d'esta forma dins del programa d'excavacions del pla per a 2017 que enguany té un pressupost total de 60.000 euros, i que es reparteixen en un total de sis projectes d'excavació i tres activitats de neteja i manteniment.

La Bastida de les Alcusses de Moixent (ibèric), l'Altet de Palau de la Font de la Figuera (Edat del Bronze), la Cova del Bolomor de Tavernes de la Valldigna (Paleolític Mitjà), la Cueva de la Cocinade Dos Aigües (Mesolític-Neolític), i les anomenades ja de Los Chotiles i La Cañada del Pozuelo de Sinarcas són les excavacions que estan programades per a aquest estiu.

A més, el Museu de Prehistòria de València, a través de la seua restauradora Trinidad Pasies Oviedo, participa en un projecte de recerca internacional a Pompeia. Per la seua banda, l'Àrea de Cultura de la Diputació, a través d'una col·laboració amb els ajuntaments de Riba-roja de Túria i Gàtova, finança les campanyes d'excavació d'enguany al jaciment visigot de València la Vella i al poblat ibèric del Torrejón de Gàtova, respectivament.