L’Hospital General de València reclama 876.000 euros a una empresa de la trama Blasco per cobraments indeguts

El Consorci de l’Hospital General Universitari de València ha iniciat un procés de recuperació dels diners presumptament saquejats per la trama de la família Blasco –l’exconseller del PP Rafael Blasco a la presó i el seu nebot l’exgerent del consorci hospitalari Sergio Blasco– en paral·lel a les investigacions que segueixen des de fa anys els jutjats d’Instrucció 6 i 21 de València.

Segons el requeriment a què ha tingut accés eldiario.es, el consorci de l’Hospital General reclama 876.297,71 euros per cobraments indeguts a l’empresa Out-Log SL, del detingut Miguel Sanfélix en l’operació Oswaldos que va desarticular la trama. Els indicis de responsabilitat comptable els va trobar la Sindicatura de Comptes i va ser la diputada i vicepresidenta de la Diputació de València per EUPV, Rosa Pérez, la que ha impulsat el procediment.

Out-Log SL hauria cobrat de més per la gestió logística en l’Hospital General de València en els exercicis 2014 i 2015. Així, segons el requeriment, la firma de Miguel Sanfélix hauria incomplit el contracte amb ampliacions indegudes del servei de recollida de residus i l’execució d’obres no previstes en l’expedient. Així mateix, s’han detectat pagaments efectuats al contractista sense acreditació en l’expedient o efectuats de manera indeguda.

Per a aquest cobrament de l’indegut dels contractes hauria tingut una responsabilitat clau l’exgerent Sergio Blasco i és això el que s’investiga en el Jutjat d’Instrucció número 6 de València, una presumpta trama d’empresari i polítics que haurien saquejat les arques públiques de l’hospital amb serveis presumptament unflats de preus.