La portada de mañana
Acceder
Sánchez impulsa una regeneración que incluye una reforma del Poder Judicial
La fumata blanca de Sánchez: cinco días de aislamiento, pánico y disculpas al PSOE
Opinión - ¿Y ahora qué? Por Marco Schwartz

La direcció del PP valencià proposa canviar el nom del partit

Europa Press

València —

La direcció del PPCV considera “urgent” convocar un congrés extraordinari per a impulsar un partit nou que trenque els lligams amb el passat a fi de tenir uns estatuts propis que li atorguen més autonomia i poder tornar a conquerir, així, el centre dreta, segons fonts del partit.

Aquesta iniciativa, que encara no ha estat traslladada a ‘Génova’, té el suport dels dirigents provincials de la formació i comportaria canviar el nom del partit per a marcar la diferència, “tallar de soca-rel” la situació actual i adaptar-se als nous temps que els ciutadans exigeixen a la política.

La direcció, que està segura que el PP protegirà la iniciativa –no en té una altra, perquè es necessiten mútuament, asseguren les mateixes fonts–, ja ha assegurat que, en cas contrari, deixarà pas lliure a altres afiliats, ja que no estan disposats a continuar donant la cara en aquesta situació.

El congrés s’hauria de convocar com més prompte millor, tot i que la política nacional marcada per l’absència d’un govern després de les últimes eleccions no en facilita el camí. No obstant això, s’especulen dates per no allargar la situació i apunten que la cita s’hauria de celebrar d’ací a tres mesos, aproximadament.

El partit, que actualment es regeix pels estatuts nacionals, necessita més flexibilitat en alguns aspectes, com ara la celebració de primàries per a elegir els candidats i un marc que permeta defensar els interessos de la Comunitat amb més autonomia.

Així mateix, pensen que cal deixar de banda l’estructura ‘vertical’ actual per a actuar amb més independència i aposten per llistes obertes; també insisteixen en la limitació de mandats perquè hi haja renovació.

Aquesta proposta, que ja s’havia sospesat després de les últimes eleccions a causa del canvi que es va produint en la política i en la percepció que en tenen els ciutadans, cobra ara més impuls després dels últims casos lligats a la corrupció, com l’‘Operació Taula’ derivada del cas Imelsa que implica uns 50 regidors i assessors de l’Ajuntament de València en una investigació que apunta al blanqueig de diners.

Mesures contundents

Mesures contundentsEls ‘populars’ assenyalen que han pres mesures contundents des del primer moment i asseguren que ho continuaran fent, però insisteixen que ho faran amb cautela, ja que hi ha secret de sumari i desconeixen la dimensió de la investigació i la implicació dels assessors i dels regidors afectats.

En principi, esperaran a conéixer la decisió del jutge després de prendre declaració als investigats i, si es manté la imputació, prendran mesures, tot i que, de moment, opten per esperar que declaren tots els imputats per a actuar.

Per a la direcció el secret de sumari i la suma de casos relacionats amb la corrupció que afecten el PP converteixen la situació en “diabòlica” i dificulten les decisions que cal prendre, però s’aniran duent a terme a mesura que avance la investigació i, en el cas de l’Ajuntament de València, si cal expulsar del partit tots els afectats, es farà, subratllen.

Asseguren que han estat en contacte contínuament amb ‘Génova’, que ha donat el vist i plau a totes les mesures que han anat adoptant, com ara l’expulsió del partit dels primers detinguts de l’operació malgrat que impliquen “moltes llàgrimes” per a alguns.

Sobre la situació de Rita Barberá, amb la qual han contactat alguns membres de la direcció aquests últims dies, coincideixen en la necessitat que isca a donar explicacions i n’hi ha que són partidaris que deixe l’acta de senadora per a descarregar la pressió que hi ha sobre ella tant en el partit com en l’àmbit personal.