La portada de mañana
Acceder
Feijóo busca encajar su campaña entre PSOE y Vox con mensajes ambiguos
La desesperada búsqueda de los familiares de los miles de desaparecidos en Gaza
OPINIÓN | 'Las monjas de Beldorado y Europa', por Antón Losada

El PP no aclareix si mantindrà Rita Barberá com a aforada en la Diputació Permanent del Senat

Europa Press

Madrid —

El portaveu del PP en el Senat, José Manuel Barreiro, ha assegurat que el seu grup no ha decidit quins senadors formaran part de la Diputació Permanent de la Cambra i, per tant, si entre ells continuarà estant o no l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, però ha apuntat sobre això que “la legislatura anterior era una i aquesta és una altra”.

El Senat preveu constituir la Diputació Permanent el pròxim dia 13 de setembre, l’òrgan que manté la vida parlamentària quan no hi ha activitat ordinària i que en la nova legislatura tindrà 20 representants del PP, huit socialistes, tres seran d’Units Podem, dos d’ERC, dos del Grup Mixt i, finalment, un del PNB, cada un amb els suplents respectius.

Barberá va ser designada senadora autonòmica per les Corts Valencianes el juliol del 2015 i des que va prendre possessió de l’escó, el PP la ‘va blindar’ judicialment incloent-la en la Diputació Permanent, bé com a titular o com a suplent.

Els membres d’aquest òrgan continuen sent senadors i segueixen, per tant, aforats, encara que es dissolguen les Corts per la convocatòria d’eleccions, per la qual cosa la resta dels partits acusen el PP de protegir així Barberá: només pot ser investigada pel Tribunal Suprem.

José Manuel Barreiro ha recordat que “de moment” l’exalcaldessa no té cap procés judicial obert i ha rebutjat “focalitzar” la constitució de la Diputació Permanent en la seua presència o no.

“De moment, aqueixa senadora a qui vosté es refereix, no jo, no ha estat imputada, investigada per cap institució judicial. Potser d’ací a un temps sí, però ara no”, ha respost el portaveu popular. En tot cas, ha assegurat que el PP no ha decidit qui asseurà en aqueix òrgan.

Suplicatori al Suprem

La Fiscalia va sol·licitar el juliol passat al Tribunal Suprem que òbriga causa contra l’exalcaldessa de València i senadora del PP, Rita Barberá, per la comissió d’un presumpte delicte de blanqueig en el grup municipal del PP en l’Ajuntament de València, en el marc de l’Operació Taula derivada del cas Imelsa.

El Ministeri Públic sol·licita en un escrit remés a l’alt tribunal que designe un magistrat instructor. El jutge d’Instrucció número 18 de València, Víctor Gómez, encarregat de la investigació, va enviar al TS la part de la investigació que afecta la senadora el mes d’abril passat.

Si el Suprem decideix obrir causa contra l’exalcaldessa, haurà de sol·licitar al Senat que li retire temporalment l’aforament. Per a fer-ho, s’ha de tramitar un suplicatori, que ha de ser aprovat pel ple.