eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Marta Curull

Periodista, economista i feminista. 

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 22

El monopoli econòmic dels homes, blancs i occidentals

L'economia és avorrida, llunyana i està a les mans dels altres. La gran majoria de nosaltres no vivim colze a colze amb aquelles persones que mouen els fils de la macroeconomia des de despatxos institucionals d'aquí, europeus o nord americans. Que es plantegen si "rescaten" o no països sencers, restringeixen el deute, subvencionen l'agricultura o el turisme, o els bancs i aposten per serveis públics bàsics o ho deixen tot en mans del "lliure mercat".

A més a més, també són els altres qui l’ensenyen. El monopoli de l’educació econòmica envaeix les universitats, però no només, ara, amb el programa d’educació financera a les escoles, els bancs també s’han infiltrat a l’educació bàsica. No hi ha crítica, no hi ha models alternatius; el capitalisme no és un corrent o una ideologia, és «La Veritat».

Seguir leyendo »

El monopolio económico de los hombres, blancos y occidentales

La economía es aburrida, lejana y está en manos de otros. La gran mayoría de nosotros no convivimos con aquellas personas que mueven los hilos de la macroeconomía desde despachos institucionales europeos o norteamericanos. Que se plantean si "rescatan" o no países enteros, restringen la deuda, subvencionan la agricultura o el turismo, o los bancos y apuestan por servicios públicos básicos o lo dejan todo en manos del "libre mercado".

Además, también son los otros quienes lo enseñan. El monopolio de la educación económica invade las universidades, pero no sólo, ahora, con el programa de educación financiera en las escuelas, los bancos también se han infiltrado en la educación básica. No hay crítica, no hay modelos alternativos; el capitalismo no es una corriente o una ideología, es "La Verdad".

Seguir leyendo »