La portada de mañana
Acceder
Sánchez impulsa una regeneración que incluye una reforma del Poder Judicial
La fumata blanca de Sánchez: cinco días de aislamiento, pánico y disculpas al PSOE
Opinión - ¿Y ahora qué? Por Marco Schwartz

'Traficantes de sueños' edita una col·lecció per encarar els temps de “canvi de règim”

L’editorial 'Traficantes de sueños', espai de reflexió de moviments socials i antiautoritaris, treu una nova col·lecció que, sota el títol 'Prácticas Constituyentes', “pretén analitzar la situació actual davant la crisi de sectors amplis de la societat espanyola en un horitzó de canvi de règim, que no es veia des de la Transició”. Els responsables de la col·lecció consideren que tant Espanya com Amèrica Llatina estan vivint temps de crisi i canvis profunds.

Carlos Prieto del Campo, editor de 'New Left Review' i director de la col·lecció juntament amb David Gámez, de 'Traficantes de sueños', considera que la selecció dels títols “ha pretès aportar materials útils per comprendre la conjuntura, realitzar diagnòstics encertats de la seva evolució i propiciar debats, estratègies de formació i formats de discussió entre públics experts i intensament vinculats amb l’activitat política”.

'Prácticas Constituyentes' compta amb autors de teoria política i social com David Harvey, Nancy Fraser, Antonio Negri, Elinor Ostrom, Bruce Ackerman o Mario Tronti. Els llibres s’agrupen en tres eixos: “Poder constituent i crisi política”, “Crisi econòmica i Europa” i “Ciutat, espai urbà i nous comuns”. D’aquí a finals d’any es publicaran cinc llibres. Són Està la Xina comprant el món?, de Peter Nolan, Disset contradiccions i la fi del capitalisme, de David Harvey, Lula i Dilma. Deu anys de governs postneoliberals al Brasil, d’Emir Sader, Un New Deal per Europa, de Michael Aglietta i Thomas Brand, i El poder constituent, de Toni Negri. Els llibres de Nolan, Harvey i Sader ja són al mercat.

El Instituto de Altos Estudios del Ecuador col·labora en aquesta aventura editorial com a part de l’aposta del govern de Rafael Correa per crear un nou model productiu articulat entorn l’ús lliure i estratègic del coneixement, que superi el capitalisme actual. Bona part dels llibres són accessibles gratuïtament a través de la xarxa.

Carlos Prieto reconeix que estem davant uns llibres que no estan adreçats a minories però considera que “són materials quasi imprescindibles per pensar la conjuntura i elaborar mapes mentals per l’acció política constituent i revolucionària”.