eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Siscu Baiges

Siscu Baiges Planas, nascut el 1956, ha treballat en mitjans com "El Món", "Diari de Barcelona", "El Triangle" "Ràdio 4" o "Com Ràdio". Actualment, ho fa a "La Xarxa de Comunicació Local". Té una certa especialització en temes de política internacional i cooperació al desenvolupament. En una etapa de joventut va incidir en el periodisme de denúncia política a Catalunya. I va escriure  llibres com "Banca Catalana, más que una banca, más que una crisis" o "Jordi Pujol, historia de una obsesión". Ara, centra la seva denúncia periodística en la política d'austeritat que imputa a un govern alemany i un Nord d'Europa embogit per legoïsme. No li agrada l'independentisme però el deixa fer. S'han entestat en donar-li premis a la seva trajectòria "solidària". És vicepresident de l'ONG Solidaritat i Comunicació.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 2473

"En los años noventa, Jordi Pujol se puso a trabajar para producir lo que está ocurriendo hoy en Catalunya"

Seguir leyendo »

"Los que no habíamos enloquecido con el 'procés' veíamos que íbamos al desastre"

Seguir leyendo »

CiU i PSC: Les raons de la centralitat perduda

“CiU i PSC, la centralitat perduda” (Editorial Gregal) és un llibre que posa el dit a la nafra de les crisis que han patit aquestes dues opcions polítiques. Les seves autores, les periodistes Anna Comas i Montse Melià, afirmen que no han escrit un tractat d’història o de ciència política sinó un treball de divulgació periodística.

Comas analitza perquè el PSC ha perdut quota electoral i dirigents els darrers anys i Melià la pèrdua de vots i el trencament de la federació de CiU. Tot apunta que el protagonisme que van tenir ambdues opcions polítiques no tornarà i que, si més no durant uns quants anys, la centralitat política no serà ocupada per convergents i socialistes sinó que es dirimirà entre independentistes i no independentistes.

Seguir leyendo »

CiU y PSC: Las razones de la centralidad perdida

"CiU y PSC, la centralidad perdida" (Editorial Gregal) es un libro que pone el dedo en la llaga de las crisis que han sufrido estas dos opciones políticas. Sus autoras, las periodistas Anna Comas y Montse Melià, afirman que no han escrito un tratado de historia o de ciencia política sino un trabajo de divulgación periodística.

Comas analiza porque el PSC ha perdido cuota electoral y dirigentes en los últimos años y Melià la pérdida de votos y la ruptura de la federación de CiU. Todo apunta a que el protagonismo que tuvieron ambas opciones políticas no volverá y que, al menos durante unos cuantos años, la centralidad política no será ocupada por convergentes y socialistas sino que se dirimirá entre independentistas y no independentistas.

Seguir leyendo »

La vehemencia de Xosé Manuel Beiras con el referéndum cierra una UPEC con 2.000 participantes

El nacionalista gallego, dirigente de ANOVA, Xosé Manuel Beiras, no ha decepcionado a quienes esperaban de él un discurso contundente en la conferencia que ha cerrado este viernes la decimotercera edición de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC). "Hay que acabar con este régimen de una puñetera vez", ha dicho subiendo el tono de voz a poco de comenzar su intervención, titulada "Entre la ruptura democrática y el fascismo: el proceso deconstituyente de la IIª Restauración".

Entre los elementos que pueden contribuir al fin del régimen, Beiras ha destacado el derecho a la autodeterminación y el referéndum planteado en Catalunya, y ha apelado a los comuns a sumarse al 1-O. "El referéndum es una hostia monumental al poder autocrático del Estado. Se tiene que hacer el referéndum pase lo que pase y En Comú Podem no puede tener dudas", ha dicho Beiras, en una sala donde le escuchaban Gerardo Pisarello y Xavier Domènech.

Seguir leyendo »

La vehemència de Xosé Manuel Beiras amb el referèndum tanca una UPEC amb 2.000 participants

El nacionalista gallec, dirigent d’ANOVA, Xosé Manuel Beiras, no ha decebut als que esperaven d’ell un discurs contundent en la conferència que ha tancat aquest divendres la tretzena edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC). "Cal acabar amb aquest règim d’una punyetera vegada", ha dit pujant el to de veu poc després de començar la seva intervenció, titulada 'Entre la ruptura democràtica i el feixisme: el procés deconstituent de la IIª Restauració'.

Entre els elements que poden contribuir a la fi del règim, Beiras ha destacat el dret a l'autodeterminació i el referèndum plantejat a Catalunya, i ha apel·lat els comuns a sumar-s'hi. "El referèndum es una hòstia monumental al poder autocràtic de l'Estat. S'ha de fer el referèndum passi el que passi i En Comú Podem no pot tenir dubtes", ha dit Beiras, en una sala on l'escoltaven Gerardo Pisarello i Xavier Domènech.

Seguir leyendo »

La tretzena edició de la UPEC engega parlant de poder, habitatge i educació

El poder, l’habitatge i el model educatiu van ser els temes que van centrar la primera jornada de la tretzena edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC), que es va celebrar a la seu central de Comissions Obreres, a Barcelona, aquest dimecres 5 de juliol. El paper del poder a la nostra societat va ser analitzat pel periodista Albert Om en la conferència inaugural, i també va ser present en l’acte que va tancar la primera jornada de la UPEC, la presentació de llibre “Esperant els robots. Catalunya, Espanya, Europa: reflexions sobre l’endemà”.

Seguir leyendo »

La decimotercera edición de la UPEC arranca hablando de poder, vivienda y educación

El poder, la vivienda y el modelo educativo centraron la primera jornada de la decimotercera edición de la Universidad Progresista de Verano de Cataluña (UPEC), que se celebró en la sede central de Comisiones Obreras, en Barcelona, este miércoles 5 de julio. El papel del poder en nuestra sociedad fue analizado por el periodista Albert Om en la conferencia inaugural, y también estuvo presente en el acto que cerró la primera jornada de la UPEC, la presentación de libro "Esperando los robots. Cataluña, España, Europa: reflexiones sobre el día después".

Seguir leyendo »

Las luces y sombras de Internet, debatidos en L’AlternativaTV

L’AlternativaTV dedicó su programa del viernes 12 de mayo a hablar de las luces y sombras de Internet. Bajo el lema de "Internet, paraíso perdido" se debatió sobre el papel de las redes en la sociedad de la comunicación actual, la que denominamos sociedad del conocimiento.

Participaron en el debate Sandra Alvaro, doctora en Filosofía por la Universidad Autónoma de Barcelona e investigadora de la cultura digital, Lourdes Muñoz, ingeniera técnica en Informática y presidenta de la iniciativa 'Barcelona Open Data' y Javier Díaz Noci, profesor de la Facultad de Comunicación de la Universidad Pompeu Fabra y experto en Periodismo e Internet.

Seguir leyendo »

Els pros i contres d’Internet, debatuts a L’AlternativaTV

L’AlternativaTV va dedicar el seu programa del divendres 12 de maig a parlar dels llums i ombres d’ Internet. Sota el lema de “Internet, paradís perdut” es va debatre sobre el paper de les xarxes en la societat de la comunicació actual, la que en diem societat del coneixement.

Van participar al debat Sandra Àlvaro, doctora en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona i investigadora de la cultura digital, Lourdes Muñoz, enginyera tècnica en Informàtica i presidenta de la iniciativa ‘Barcelona Open Data’ i Javier Díaz Noci, professor de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra i expert en Periodisme i Internet.

Seguir leyendo »