La Diputació de València despatxarà el funcionari que va cobrar durant deu anys sense anar a treballar

elDiariocv

València —

A la fi del passat mes de gener, la Diputació de València obria un expedient informatiu a Carles Recio, un funcionari que exercia el càrrec de cap d'una unitat bibliogràfica que portava deu anys cobrant el seu salari sense presentar-se en el seu lloc de treball. Recio, que percebia un salari pròxim als 50.000 euros anuals, acudia a les 7.30 hores a fitxar i es marxava per a tornar posteriorment -de 15.30 a 16.00 hores- per a tornar a fitxar a la suposada finalització de la seua jornada de treball.

Ara, tal com ha avançat el diari Levante-EMV, Recio (protegit de l'expresident de la Diputació, el popular Alfonso Rus), set mesos després i una vegada finalitzada la instrucció interna derivada de l'expedient disciplinari, les conclusions de la investigació consideren els fets com una falta greu continuada -fitxar diàriament per a impedir que foren detectats els incompliments injustificats de la seua jornada- i una altra molt greu continuada -abandó del servei-, per la qual cosa proposen l'acomiadament del treballador. A més, es considera que el funcionari ha incomplit els principis de lleialtat i bona fe amb l'Administració.

La instrucció també descarta que s'haja produït un cas de 'mobbing', tal com denuncia Fort respecte de les seues caps. Així mateix, lamenten el descrèdit a la imatge pública de la Diputació de València, que es veu afectada en la seua credibilitat i confiança per part dels ciutadans.