eldiario.es

9

Fina Rubio

Fina Rubio és presidenta de la Fundació Surt i de Dones Directives i Professionals de l'Acció Social. Llicenciada en Antropologia Social i Cultural; Master en Formació de Formadors: Metodologies i Gestió per la UPC i Màster en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania (Institut Interuniversitari Estudis de Gènere). Participa com a experta docent en diversos cursos de postgrau i màsters universitaris

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 0

Els temps de les dones: pobresa o saturació?

La idea que les dones patim pobresa de temps s'ha instal·lat en els discursos reivindicatius de la igualtat de gènere. S’intenta, amb aquesta expressió, fer patents les dificultats de les dones per fer compatibles el treball productiu i el treball reproductiu, en unes jornades que ja no es poden estirar més.

Intentar donar resposta a aquestes dues esferes suposa, per a la majoria de les dones, fer malabars amb el seu temps, deixar sota mínims els temps propis i acumular tensions que acaben tenint impacte directe en la nostra salut emocional i física.

Seguir leyendo »

Los tiempos de las mujeres: ¿Pobreza o saturación?

La idea de que las mujeres sufrimos pobreza de tiempo se ha instalado en los discursos reivindicativos de la igualdad de género. Se intenta, con esta expresión, hacer patentes las dificultades de las mujeres para hacer compatibles el trabajo productivo y el trabajo reproductivo, en unas jornadas que ya no se pueden estirar más.

Intentar dar respuesta a estas dos esferas supone, para la mayoría de las mujeres, hacer malabares con su tiempo, dejar bajo mínimos los tiempos propios y acumular tensiones que acaban teniendo impacto directo en nuestra salud emocional y física.

Seguir leyendo »