eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Francesc Felipe

Francesc Felipe és periodista i realitzador. Actualment és assessor al Gabinet de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 0

El moment de l’audiència

Canal 9 va nàixer sense internet, sense mòbils, sense twitter, amb un model audiovisual de caràcter bàsicament generalista i sense televisions temàtiques o serveis de vídeo a la carta. L’antiga televisió fou un mitjà amb una forta influència de les televisions privades. Una televisió que fou per a tota una generació el millor exemple, malgrat algunes honroses excepcions, de quina televisió no hem de tornar a fer els valencians. Fonamentalment perquè responia a una agenda il·legítima d'interessos dels seus gestors i del poder polític. L’antítesi del que ha de ser una televisió pública.

La televisió, pública o privada, és encara hui, en plena era digital de Netflix o Amazon, el principal mitjà de comunicació de masses. La nova televisió pública valenciana ha nascut en un nou moment polític al País Valencià però també un nou moment comunicatiu arreu del món. Un cruïlla on el paper del mitjans de comunicació i del periodisme, o el que abans enteníem per periodisme, està en crisi. Però també un moment on un nou País Valencià ha començat a caminar. En esta cruïlla la nova televisió valenciana ha nascut plenament oberta i digital. Justament per això no pot fonamentar-se exclusivament en l'emissió unidireccional per les ones hertzianes que ara s’han iniciat sinó que és ja, de naixement, un mitjà digital on la participació de l’espectador o de l’usuari haurà de ser la clau del seu creixement i del seu futur.

Seguir leyendo »

El momento de la audiencia

Canal 9 nació sin internet, sin móviles, sin twitter, con un modelo audiovisual de carácter básicamente generalista y sin televisiones temáticas o servicios de vídeo a la carta. La antigua televisión fue un medio con una fuerte influencia de las televisiones privadas. Una televisión que fue para toda una generación el mejor ejemplo, a pesar de algunas honrosas excepciones, de qué televisión no tenemos que volver a hacer los valencianos. Fundamentalmente porque respondía a una agenda ilegítima de intereses de sus gestores y del poder político. La antítesis de lo que tiene que ser una televisión pública.

La televisión, pública o privada, es todavía hoy, en plena era digital de Netflix o Amazon, el principal medio de comunicación de masas. La nueva televisión pública valenciana ha nacido en un nuevo momento político en el País Valenciano pero también en un nuevo momento comunicativo en todo el mundo. Una encrucijada donde el papel de los medios de comunicación y del periodismo, o el que antes entendíamos por periodismo, está en crisis. Pero también un momento donde un nuevo País Valenciano ha empezado a caminar. En esta encrucijada la nueva televisión valenciana ha nacido plenamente abierta y digital. Justamente por eso no puede fundamentarse exclusivamente en la emisión unidireccional por las ondas hercianas que ahora se han iniciado sino que es ya, de nacimiento, un medio digital donde la participación del espectador o del usuario tendrá que ser la clave de su crecimiento y de su futuro.

Seguir leyendo »