La portada de mañana
Acceder
Sánchez impulsa una regeneración que incluye una reforma del Poder Judicial
La fumata blanca de Sánchez: cinco días de aislamiento, pánico y disculpas al PSOE
Opinión - ¿Y ahora qué? Por Marco Schwartz

Dues diputades i una senadora, les valencianes en la nova direcció de Podemos

elDiariocv

València —

La senadora Pilar Lima i les diputades en el Congrés Rita Bosaho i Àngela Ballester són les valencianes que formen part de la nova direcció de Podemos, el consell ciutadà estatal, després del triomf de Pablo Iglesias en Vistalegre 2.

Txema Guijarro, diputat per Alacant encara que va nàixer, va estudiar i viu a Madrid, també ha sigut triat. Com Lima i Bosaho, anava en la llista d'Iglesias. Ballester, que repeteix en l'òrgan, serà l'única valenciana identificada amb Íñigo Errejón en el consell. De les llistes d'Errejón, s'han quedat fóra Rosana Pastor, diputada en el Congrés, i Fabiola Meco, diputada en les Corts Valencianes.

Meco és la mà dreta del secretari general de Podem en la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel, qui va comparar el 'cesarisme' d'Iglesias amb el de Franco. Està per veure com afecta la derrota d'Errejón al partit en la Comunitat Valenciana, també dividit en faccions i amb un sector molt crític amb Montiel i el seu nucli dur, arrenglerat amb el gran derrotat en l'assemblea de Vistalegre.