eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Laura Martínez

"Verá, tengo la desgracia de estar siempre contradiciéndome a mí mismo". Periodista irreverente. Feminista wannabe.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 1863

Aspencat i La tia figa, darrere la cançó de l'estiu d'À Punt

Una cançó de l’estiu ha d’assemblar-se, en certa manera, a una ensalada: els ingredients, al gust, però que siga fresca, senzilleta i digerible. Eixint-nos-en de la taula, també ha de ser apegalosa, ballable i, si pot ser, sonar en tots els platós.

La televisió pública valenciana, À Punt, ha decidit encarregar una sintonia amb aquestes característiques per celebrar el seu primer estiu en actiu. Durant aquesta setmana, en els magazins matinals i vespertins s’ha ballat un ritmet fresc amb la lletra “amb tu vull volar, dormir, despertar...” que convida a calçar-se unes xancles, un vestit de bany i un flotador XL, com van mostrar els presentadors.

Seguir leyendo »

Els punts violeta ja no són cosa de “feminazis”

Els punts violeta ja són una realitat en els festivals de música. Després d’uns quants anys sent autogestionats pels col·lectius feministes, que col·laboraven amb Protecció Civil i amb l’organització dels esdeveniments, aquests espais que busquen que les dones se senten segures s’han anat acceptant com a part d’aquests.

Dels primers s’encarregaven voluntàries dels col·lectius locals, principalment joves que proporcionaven informació als que hi acudien a preguntar i buscaven pel festival possibles agressors. Segons contaven les responsables de l’espai en el Festivern, a vegades s’hi acostaven xavals joves a increpar-les amb insults com ara ”gihadistes de gènere”, l’arxiconegut “feminazi” i “bandarres” seguit de “malfollades”, “amargades” o qualsevol relatiu a la seua situació sexual.

Seguir leyendo »

Aspencat y La tia figa, tras la canción del verano de À Punt

Una canción del verano tiene que parecerse, en cierto modo, a una ensalada: los ingredientes, al gusto, pero que sea fresca, sencillita y digerible. Saliéndonos de la mesa, también tiene que ser pegadiza, bailable y, a ser posible, sonar en todos los platós.

La televisión pública valenciana, À Punt, ha decidido encargar una sintonía con estas características para celebrar su primer verano en activo. Durante esta semana, en los magazines matinales y vespertinos se ha bailado un ritmillo fresco con la letra "amb tú vull volar, dormir, despertar..."  que invita a calzarse unas chanclas, un bañador y un flotador XL, como mostraron los presentadores.

Seguir leyendo »

Los puntos violeta ya no son cosa de "feminazis"

Los puntos violeta ya son una realidad en los festivales de música. Después de varios años siendo autogestionados por los colectivos feministas, que colaboraban con Protección Civil y con la organización de los eventos, estos espacios que buscan que las mujeres se sientan seguras se han ido aceptando como parte de los mismos.

De los primeros se encargaban voluntarias de los colectivos locales, principalmente jóvenes que proporcionaban información a quienes acudían a preguntar y buscaban por el festival a posibles agresores. Según contaban las responsables del espacio en el Festivern, a veces se acercaban chavales jóvenes a increparlas con insultos como  "yihadistas de género", al archiconocido "feminazi" y al "zorras" seguido de "malfolladas", "amargadas" o cualquiera relativo a su situación sexual.

Seguir leyendo »

El funcionari que va manipular documents clau del cas abans de la detenció de Zaplana es 'salva' per la falta de càmeres de seguretat

La investigació sobre el funcionari que va entrar als arxius de la Generalitat dies abans de l’operació Erial i la detenció d’Eduardo Zaplana ha conclòs sense poder traure’n massa conclusions. La Inspecció de Serveis, dependent de la Conselleria de Transparència, no veu indisciplines en les dues entrades d’un directiu al magatzem on, teòricament, es guardava la documentació del Pla Eòlic i que la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) va registrar abans de l’operació. 

Dies abans de la intervenció policial, Alfonso Roselló, marit d’una ex-directora general de Zaplana, va estar consultant i manipulant uns quants expedients en el magatzem esmentat, segons consta en el registre. Transparència va ordenar investigar aquesta qüestió, però, segons l’informe, la falta de càmeres ha llastrat aquest intent. 

Seguir leyendo »

El funcionario que manipuló documentos clave del caso antes de la detención de Zaplana se 'salva' por la falta de cámaras de seguridad

La investigación sobre el funcionario que entró en los archivos de la Generalitat días antes de la 'Operación Erial' y la detención de Eduardo Zaplana ha concluido sin poder sacar demasiadas conclusiones. La Inspección de Servicios, dependiente de la Consellería de Transparencia, no ve indisciplinas en las dos entradas de un directivo en el almacén donde, teóricamente, se guardaba la documentación del Plan Eólico y que la Unidad Central Operativa de la Guardia Civil (UCO) registró antes de la operación. 

Días antes de la intervención policial, Alfonso Roselló, marido de una exdirectora general de Zaplana, estuvo consultando y manipulando varios expedientes en el citado almacén, según consta en el registro. Transparencia ordenó investigar esta cuestión, pero, según el informe, la falta de cámaras ha lastrado este intento. 

Seguir leyendo »

Los problemas legales para exhumar a un genocida filonazi de un cementerio español

En los cementerios españoles hay unos cuantos nazis enterrados. Tras la Segunda Guerra Mundial, el régimen franquista hizo de España un país de acogida de los fascistas de cada territorio. Los refugiados de Franco eran dictadores, generales o altos cargos de los regímenes filofascistas de Europa que fueron acogidos en pequeñas localidades, dispersos por el territorio, con una identidad falsa.

En Carcaixent vivió durante 20 años Vjekoslav Luburic, allí conocido como don Vicent, el dirigente croata del campo de prisioneros de Jasenovac durante el conflicto bélico. Luburic pertenecía a los "ustashas" -"rebeldes" en serbocroata-, seguidores del dictador Ante Pavelic que gobernaron Croacia y Bosnia Herzegovina desde abril de 1941 a mayo de 1945 bajo la protección de Hitler y Mussolini, hasta que los desalojaron del poder las tropas de Tito y el Ejército Rojo. Se calcula que bajo su mandato murieron asesinadas cientos de miles de personas (entre serbios, judíos, gitanos y croatas disidentes).

Seguir leyendo »

Els problemes legals per a exhumar a un genocida filonazi d’un cementeri espanyol

En els cementeris espanyols hi ha uns quants nazis enterrats. Després de la Segona Guerra Mundial, el règim franquista va fer d’Espanya un país d’acolliment dels feixistes de cada territori. Els refugiats de Franco eren dictadors, generals o alts càrrecs dels règims filofeixistes d’Europa que van ser acollits en localitats menudes, dispersos pel territori, amb una identitat falsa.

A Carcaixent va viure durant 20 anys Vjekoslav Luburić, allí conegut com a don Vicent, el dirigent croat del camp de presoners de Jasenovac durant el conflicte bèl·lic. Luburić va pertànyer als “ústaixes” –rebels” en serbocroat–, seguidors del dictador Ante Pavelić que van governar Croàcia i Bòsnia Hercegovina des d’abril del 1941 a maig del 1945 sota la protecció de Hitler i Mussolini, fins que els van desallotjar del poder les tropes de Tito i l’Exèrcit Roig. Es calcula que sota el seu mandat van morir assassinades centenars de milers de persones (entre serbis, jueus, gitanos i croats dissidents).

Seguir leyendo »

Rozalén: “Tant de bo tota la gent que té familiars desapareguts poguera portar-los flors a la tomba”

Ve d’Albacete plena d’energia. És un terratrémol d’emocions. Rozalén posa música a una part de la història que –tot i que a alguns els pese– tots portem dins: els avis en cunetes, la quinta del biberó, els judicis ràpids gens justos, el refranyer popular, l’Espanya profunda i la que aprofundeix.

És psicòloga especialista en gènere, de família humil i catòlica, fruit d’un pare capellà que va fugir per amor. I totes aquestes vivències les reflecteix en la seua música, en què aconsegueix donar una xutada d’alegria fins al pitjor drama. Dimecres encapçala en els Concerts de Vivers la iniciativa solidària Corazonadas–Recuperem persones, dignitat i justícia social, amb Christina Rosenvinge i Thaïs Morell.

Seguir leyendo »

Rozalén: "Ojalá toda la gente que tiene familiares desaparecidos pudiera llevar flores a su tumba"

Viene de Albacete llena de energía. Es un terremoto de emociones. Rozalén pone música a una parte de la historia que -mal que a algunos les pese- todos llevamos dentro: los abuelos en cunetas, la quinta del biberón, los juicios rápidos nada justos, el refranero popular, la España profunda y la que profundiza.

Es psicóloga especialista en género, de familia humilde y católica, fruto de un padre cura que se fugó por amor. Y todas estas vivencias las refleja en su música, en la que consigue dar un chute de alegría hasta al peor drama. Este miércoles, encabeza en los Conciertos de Viveros  la iniciativa solidaria 'Corazonadas-  Recuperemos personas, dignidad y justicia social', con Christina Rosenvinge y Thaïs Morell.

Seguir leyendo »