eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Laura Martínez

"Verá, tengo la desgracia de estar siempre contradiciéndome a mí mismo". Periodista irreverente. Feminista wannabe.

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 2043

Podemos rebaja 250.000 euros la 'pedrea' de Ximo Puig

Ciudadanos, Podemos y el PP se habían propuesto eliminar el millón de euros que el president de la Generalitat, Ximo Puig, había dispuesto para repartir en ayudas directas, pero solo uno ha conseguido rebajarlo. Pese a que los tres grupos estaban de acuerdo en criticar esta cuantía y el modo de reparto, no ha habido acuerdo final en cómo ejecutarlo. Los morados y los naranjas presentaron enmiendas por separado y en la comision de Economía y Hacienda, que desde este miércoles hasta el viernes tratará todas las enmiendas, sólo se ha aprobado una de las presentadas por Podemos.

El diputado David Torres había llevado a la comisión dos propuestas para reducir la cuantía de presidencia y sacar 400.000 euros a concurrencia competitiva. La primera pedía eliminar 150.000 euros de l programa de promoción y fomento de actividades de interés público, sociocultural, económico y humanitario para pasarlos a la promoción de la equidad lingüística y promoción del plurilingüismo. Esta propuesta ha sido rechazada por la mayoría de la cámara.

Seguir leyendo »

Àngela Ballester encapçala una llista alternativa a Pablo Iglesias amb el suport d'Antonio Estañ

La inesperada convocatòria del líder estatal de Podemos, Pablo Iglesias, d'unes primàries per al Congrés i el Senat abans de Nadal no va caure bé en alguns sectors de la formació morada, que acabaven de passar per aquest mateix procés per a les autonòmiques i locals. El secretari general, davant la possibilitat d'eleccions generals per a la pròxima primavera, va voler cobrir-se l'esquena i organitzar tot el procés per a estar preparats per a la futura campanya, siga quan siga.

Així, amb la ressaca del procés autonòmic encara en alguns caps, les candidatures valencianes han començat a organitzar-se per a presentar-se a ambdues cambres legislatives. La diputada en el Congrés Àngela Ballester, que va ser la cara més visible de l'última campanya estatal, encapçalarà una llista alternativa als d'Iglesias amb el suport de la direcció autonòmica d'Antonio Estañ. Sota el nom 'El País que Podem', es presenta seguida de Carla Monleón -actual responsable de Comunicació del partit- i Mario Jordá. A Alacant la cap de llista serà Noelia Olivares i, a Castelló, Carlos Navarro. Per al Senat, els caps de cartell de la candidatura seran Carla Monleón per València, Roberto Pilosio per Alacant i Emília Sánchez per Castelló.

Seguir leyendo »

La diputada del Congreso Àngela Ballester desafía a Pablo Iglesias con una lista alternativa apoyada por la dirección valenciana

La inesperada convocatoria del líder estatal de Podemos, Pablo Iglesias, de unas primarias para el Congreso y el Senado antes de Navidad no sentó bien en algunos sectores de la formación morada, que acababan de pasar por este mismo proceso para las autonómicas y locales. El secretario general, ante el amago de elecciones generales para la próxima primavera, quiso cubrirse las espaldas y organizar todo el proceso para llegar listos a la futura campaña, sea cuando sea.

Así, con la resaca del proceso autonómico aún en algunas cabezas, las candidaturas valencianas han comenzado a organizarse para presentarse a ambas cámaras legislativas. La diputada en el Congreso Àngela Ballester, que fue la cara más visible de la última campaña estatal, encabezará una lista alternativa a los de Iglesias con el apoyo de la dirección autonómica de Antonio Estañ. Bajo el nombre 'El País que Podem', se presenta seguida de Carla Monleón -actual responsable de Comunicación del partido- y Mario Jordá. En Alicante la cabeza de lista será Noelia Olivares y, en Castelló, Carlos Navarro. Para el Senado, los cabezas de cartel de la candidatura serán Carla Monleón por València, Roberto Pilosio por Alicante y Emília Sánchez por Castellón.

Seguir leyendo »

"No hi ha dades d'assetjament en la Guàrdia Civil perquè per a la Guàrdia Civil no existeix l'assetjament"

"No hi ha dades d'assetjament en la Guàrdia Civil perquè per a la Guàrdia Civil no existeix l'assetjament. El 77% dels expedients són arxivats". Ni en la Policia Nacional. "No hi ha estadístiques d'assetjament sexual", denuncien els seus representants. En el cas de l'Exèrcit, sí que existeix un Observatori de la Vida Militar, que recull que en el Tribunal Militar entre 2004 i 2015 es van tramitar 174 denúncies per assetjament en les Forces Armades, de les quals 12 van acabar en condemna per assetjament sexual. Totes d'homes cap a dones. En 2017, recull l'informe, en l'àmbit penal militar es van iniciar 16 procediments i en l'àmbit disciplinari 26.

Tots els cossos i forces de seguretat de l'Estat tenen protocols per a evitar l'assetjament i determinen com procedir davant aquests casos, però són "insuficients" i "estan obsolets". La valoració és compartida per les representants i portaveus d'Igualtat de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), l'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME) i el Sindicat Unificat de Policies (SUP), que s'han unit en una plataforma de dones per a la visibilització, al costat de les representants de la federació de serveis a la ciutadania de Comissions Obreres.

Seguir leyendo »

"No hay datos de acoso en la Guardia Civil porque para la Guardia Civil no existe el acoso"

"No hay datos de acoso en la Guardia Civil porque para la Guardia Civil no existe el acoso. El 77% de los expedientes son archivados". Ni en la Policía Nacional. "No hay estadísticas de acoso sexual", denuncian sus representantes. En el caso del Ejército, sí existe un Observatorio de la Vida Militar, que recoge que en el Tribunal Militar entre 2004 y 2015 se tramitaron 174 denuncias por acoso en las Fuerzas Armadas, de las que 12 acabaron en condena por acoso sexual. Todas de hombres hacia mujeres. En 2017, recoge el informe, en el ámbito penal militar se iniciaron 16 procedimientos y en el ámbito disciplinario 26.

Todos los cuerpos y fuerzas de seguridad del Estado tienen protocolos para evitar el acoso y determinan cómo proceder ante estos casos, pero son "insuficientes" y "están obsoletos". La valoración es compartida por las representantes y portavoces de Igualdad de la Asociación Unificada de Guardias Civiles (AUGC), la Asociación Unificada de Militares Españoles (AUME) y el Sindicato Unificado de Policías (SUP), que se han unido en una plataforma de mujeres para la visibilización, junto a las representantes de la federación de servicios a la ciudadanía de Comisiones Obreras.

Seguir leyendo »

"En un país democràtic, una secessió ha de fer-se de manera legal, a través de negociacions”

Stephane Dion va ser l’impulsor de l’anomenada Llei de claredat, una iniciativa legislativa per a solucionar el conflicte del Canadà després del referèndum del Quebec el 1995. Aquesta norma va establir els criteris, condicions i cauteles pels quals el Quebec podria, sota uns requisits determinats, ser independent.

Davant el procés quebequés, el primer ministre del Canadà Chrétien va designar el politòleg com a Ministre d’Assumptes Intergovernamentals el 1996, amb la intenció d’apaivagar el clima. Dion desafiaria les afirmacions dels sobiranistes quebequesos sobre la validesa jurídica de la pregunta del referèndum del 1995 en tres cartes obertes al primer ministre del Quebec. Dion ha viatjat a València per pronunciar la conferència inaugural del Congrés de Drets Humans de la Universitat de València titulada ‘Democràcia i drets humans davant el repte dels populismes’.

Seguir leyendo »

"En un país democrático, una secesión debe hacerse de forma legal, a través de negociaciones"

Stephane Dion fue el impulsor de la llamada Ley de Claridad, una iniciativa legislativa para solucionar el conflicto en Canadá después del referéndum de Quebec en 1995. La citada norma estableció los criterios, condiciones y cautelas por los cuales Quebec podría, bajo determinados requisitos, ser independiente.

Ante el proceso quebequense, el primer ministro de Canadá Chrétien designó al politólogo como Ministro de Asuntos Intergubernamentales en 1996, con la intención de apaciguar el clima. Dion desafiaría las afirmaciones de los soberanistas quebequenses sobre la validez jurídica de la pregunta del referéndum de 1995 en tres cartas abiertas al primer ministro de Quebec. Dion ha viajado a Valencia para pronunciar la conferencia inaugural del Congreso de Derechos Humanos de la Universitat de València titulada 'Democracia y derechos humanos ante el desafío de los populismos'.

Seguir leyendo »

Monarquia o república?: Així es munta la consulta universitària a València

“ Estàs a favor de canviar la monarquia per una república com a forma d’Estat? En cas afirmatiu, estàs a favor d’obrir processos constituents per a decidir quin tipus de república?”. A partir de les huit del matí del 13 de desembre, els estudiants, el professorat i els treballadors de la Universitat Politècnica de València (UPV) podran respondre a aquestes dues preguntes.

La Plataforma pel Referèndum en la UPV ha impulsat en tots els campus d’aquesta institució la consulta ciutadana sobre el model d’Estat; ha recollit, doncs, la iniciativa que s’ha dut a terme durant les últimes setmanes en altres universitats espanyoles. A la Universitat de València encara no s’ha impulsat, encara que hi ha uns quants grups estudiantils que hi treballen.

Seguir leyendo »

¿Monarquía o república?: Así se monta la consulta universitaria en Valencia

"¿Estás a favor de cambiar la monarquía por una república como forma de Estado? En caso afirmativo, estás a favor de abrir procesos constituyentes para decidir qué tipo de república?". A partir de las ocho de la mañana del 13 de diciembre, los estudiantes, profesorado y trabajadores de la Universitat Politécnica de Valencia (UPV) podrán responder a estas dos preguntas.

La Plataforma por el Referéndum en la UPV ha impulsado en todos los campus de esta institución la consulta ciudadana sobre el modelo de Estado, recogiendo la iniciativa que se ha llevado a cabo durante las últimas semanas en otras universidades españolas. En la Universitat de València todavía no se ha impulsado, aunque varios grupos estudiantiles trabajan en ello.

Seguir leyendo »

“Hem demostrat que som una força política responsable, hem ajudat a desallotjar el PP”

Rubén Martínez Dalmau (Teulada, 1970) és la nova cara electoral de Podem a la Comunitat Valenciana. Professor titular de dret constitucional a la Universitat de València, va ser proposat pels càrrecs orgànics del partit i avalat per la majoria de la militància com a candidat a la presidència de la Generalitat.

Com a docent, va col·laborar amb l’associació CEPS, el germen valencià de Podem, assessorant governs llatinoamericans (Veneçuela, l’Equador i Bolívia) per a dur a terme els seus processos constituents, la qual cosa li va valdre el nom de pare de la doctrina del nou constitucionalisme llatinoamericà. Coneix bé els processos electorals i les seues característiques i creu que cal dialogar amb els intolerants: “No es tracta de confrontar les persones, es tracta de confrontar les idees”, considera pel que fa a la ultradreta de Vox.

Seguir leyendo »