Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH passa la nit a una oficina de Catalunya Caixa en suport a una parella de septuagenaris

Un grup d'activistes de la PAH a l'oficina de Catalunya Caixa ocupada / ENRIC CATALÀ

João França

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Barcelona ha ocupat aquest dimecres a les 10 del matí una oficina de Catalunya Caixa al carrer Casp en la que segueixen després d'optar per passar-hi la nit. Asseguren que no marxaran fins que no tinguin una solució per al cas de la Maria i el Jorge, dos septuagenaris que poden perdre la casa després d'avalar un deute de la seva filla, que ja s'ha quedat sense el pis.

Quan la seva filla va perdre el pis, encara li va quedar un deute de 60.000 euros. Va demanar un préstec per fer-hi front i els seus pares la van avalar. Ara el deute ascendeix a 90.000 i el banc reclama el pis de la parella, acabat de pagar fa 40 anys. L'entitat els ofereix a canvi quedar-se en el pis amb un lloguer de 275 euros al mes que la parella, en canvi, assegura que no pot pagar.

“Jo puc pagar un lloguer de 50 o 100 euros, i treient-ho del meu mengar, però més no puc”, assegura la Maria. Tots dos viuen amb els 733 euros al mes de la pensió del Jorge i tenen una elevada despesa en metges i medicament, a part d'una situació de salut complicada. El Jorge acaba de sortir d'una operació de la pròstatava i aquest dimecres al matí lamentava no poder participar amb els seus companys de la PAH en l'ocupació.

“Això ens està costant la vida”, assegura la Maria, que explica en un vídeo que ja ha intentat treure's la vida un cop. Per això la PAH insisteix en que no es mourà de la sucursal fins a tenir una solució. L'última proposta de l'entitat, explica Carlos Macías, de la PAH de Barcelona, ha estat parlar amb l'ajuntament perquè els hi busqui un pis de lloguer social a prop de casa seva, a Sant Andreu. Macías però, assegura que no admetran moure la parella de casa seva a la seva edat i en les seves condicions de salut.

Mentrestant, l'ocupació segueix amb l'habitual ambient festiu habitual de la PAH. Un centenar de persones s'han concentrat ala sucursal al vespre i algunes desenes s'hi han quedat a passar la nit. “Han arribat a plantejar que respondran en una setmana, així que si cal ens quedarem aquí una setmana fins a tenir resposta”, diu Macías.

Etiquetas
stats