Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH irromp a la fira immobiliària Barcelona Meeting Point

La PAH ocupa el punt d'informació de la Sareb al Barcelona Meeting Point. /ENRIC CATALÀ

João França / Enric Català (fotos)

Barcelona —

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha irromput aquest matí a la fira immobiliària Barcelona Meeting Point i ha ocupat l'estand del Sareb -el banc dolent. Han exigit durant tot el matí reunir-se amb dirigents del banc, i al migdia, davant el bloqueig total de la fira, han aconseguit concertar una reunió amb l'entitat i la Generalitat per avui mateix. A l'espera dels resultats de la negociació, desenes d'activistes seguiran ocupant l'estand.

Des de primera hora, activistes de les PAH catalanes, molts d'ells vinguts del bloc de la Sareb ocupat a Salt (Girona), han col·lapsat les instal·lacions de la societat a la fira demanant informació i finalment s'han posat les samarretes verdes per ocupar l'espai. “La Sareb està estafant no només a les persones directament afectades sinó a tota la ciutadania, perquè s'està lucrant amb pisos d'entitats que hem rescatat amb els diners de tots”, ha assegurat Ada Colau, portaveu de la Plataforma.

És per això que la PAH exigeix ​​que els habitatges d'aquesta entitat passin a formar un parc públic d'habitatges en règim de lloguer social. Alerten, com han fet en una instància presentada davant l'entitat, que de no ser així la PAH s'encarregarà de crear aquest parc multiplicant els casos dels 15 edificis ocupats per a la seva campanya Obra Social.

L'organització ha amenaçat amb un desallotjament i els Mossos d'Esquadra s'han personat a l'entrada del recinte de la Fira de Barcelona, però només ha entrat un equip de mediació. Han intentat arribar a un acord amb la PAH, però aquesta ha exigit parlar amb un directiu de Sareb abans de plantejar-se una retirada. Els alts responsables de l'entitat presents han expressat en un primer moment una negativa rotunda. A partir del migdia els Mossos d'Esquadra han acordonat l'entrada a la fira, bloquejant el pas als activistes de la PAH que es congregaven a l'exterior, però també als assistents a l'esdeveniment.

Davant la pressió de la PAH, la secretaria d'Habitatge de la Generalitat ha mogut fitxa i ha convocat una reunió amb la Sareb, el secretari d'Habitatge Carles Sala i tres representants de la PAH. La Plataforma espera sortir de la reunió amb un canal de comunicació directe amb l'entitat per negociar el lloguer social i, especialment, trobar una solució per al bloc de Salt.

Doris, una de les veïnes del bloc que ha acudit a l'acció al Barcelona Meeting Point, explica que el que busquen és poder seguir en el mateix bloc, propietat de la Sareb, en règim de lloguer social. “De moment ens ofereixen signar la sol·licitud d'un habitatge de protecció que no hem vist ni on està”, explica. “Nosaltres no volem passar per davant de la gent que ja espera un habitatge, nosaltres ja tenim on viure i volem seguir aquí”, diu.

Etiquetas
stats